24.4 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Bežal pred policisti tako, da sta mu odpadli dve pnevmatiki – kriva pa je bila slaba vest, saj je bil močno “pod gasom”

Včeraj, okrog 21. ure so policisti PP Gornja Radgona med kontrolo cestnega prometa v naselju Segovci ustavljali voznika osebnega avtomobila, znamke Fiat, ki pa na znake policistov ni zaustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri naselja.

 

Policijska patrulja je osebnemu avtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali, vendar voznik vozila ni zaustavil in je pri tem kršil več cestno prometnih predpisov. Voznik je v naselju Plitvica zapeljal na makedamsko cesto, po kateri je vozil približno 100 metrov. Zaradi hitrosti in načina vožnje je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča na njivo in s sprednjim kolesom trčil v del odžaganega debla, si poškodoval pnevmatiko, ki se je izpraznila. Po njivi se je vozil še približno 100 metrov. Ko je zapeljal nazaj na makedamsko cesto se mu je med vožnjo snela sprednja desna pnevmatika. Na relaciji Plitvica – Lešane je z vožnjo ponovno kršil več cestno prometnih predpisov in se mu je izpraznila ter snela še zadnja desna pnevmatka. Voznika to ni zaustavilo in je nadaljeval vožnjo po lokalni cesti v smeri naselja Apače, kjer se je zaustavil.

Voznik večkratnih ukazov policista, da izstopi iz vozila, ni upošteval in se je še naprej zadrževal v vozilu. Ker voznik ukazov policistov ni upošteval in se je pasivno upiral, so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva in je bil obvladan. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznik izvršuje veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Ker je voznik kazal očitne znake vinjenosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo je bilo nevozno in so mu bile odvzete registrske tablice.

Zoper 49-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog. Zaradi nenadne slabosti voznika je bilo na kraj poklicano reševalno vozilo. Zdravnica je ocenila, da voznik ni bil sposoben za pridržanje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine