21.7 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Bežal pred policisti in povzročil prometno nesrečo

Včeraj ob 19.41 je 40-letni moški, na Dupleški cesti v Mariboru, z osebnim avtomobilom Opel Meriva vozil s hitrostjo kar 99 km/h. Policisti, ki so mu izmerili hitrost vožnje so ga pravilno ustavljali, vendar voznik ni ustavil. S pospešeno hitrostjo je odpeljal v smeri Dogoš. Policisti so zapeljali za njim in ugotovili, da je vozilo, ki je bežalo pred njimi, označeno z registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu.

To je bil še dodaten razlog, da sta policista sledila bežečemu vozilu. V krožišču pred Dogošami je voznik zavil desno proti Miklavžu in ob kanalu vozil do Miklavža. Tam je zavil desno, na Ptujsko cesto, proti Mariboru. V naselju Miklavž je iz Ptujske ceste zavil na levo, na Ulico svobode, kjer pa je njegovo vozilo, zaradi neprilagojene hitrosti začelo drseti v desno, nakar je trčil v živo mejo, v kateri je bila tudi kovinska ograja. Tam se je nato ustavil. Lastnici ograje je povzročil za vsaj 500 evrov materialne škode.

Policisti so ugotovili, da je bil voznik sicer trezen, vendar je zraven že opisanih prekrškov, vozil neregistrirano vozilo, vozniškega dovoljenja pa nima. Med begom je storil še več drugih cestno prometnih prekrškov.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo v cestnem prometu preprečili tako, da so mu zasegli njegovo vozilo. Izdali so mu tudi plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine