25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Beležijo vedno več nesreč z vpletenimi kolesarji

Včeraj, okoli 15.30, se je na Gunceljski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

 

Včeraj, okoli 10.30, se je na cesti med Pijavo Gorico in Škofljico zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kombija in osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo ker je voznik kombija zaradi prekratke varnostne razdalje trči v vozilo pred seboj. Pri tem je bil udeleženi voznik lažje telesno poškodovan. Ko bodo zbrana obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Na  Cesti  talcev  so  kranjski  policisti  včeraj sredi popoldneva  obravnavali padec kolesarke. Padla je med zavijanjem, ko naj bi se  srečevala  z dvema drugima kolesarjema. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Hladnejše  vreme  kolesarjev  ne odvrača od udeležbe v prometu in so bili v zadnjih  nekaj  dneh  udeleženi  v  še treh drugih nesrečah. V Preddvoru je kolesar   prejšnji  petek  zaradi  prekratke  varnostne  razdalje  trčil  v avtomobil  pred  sabo,  na blejski obvoznici proti Gorjam pa je kolesarka v soboto  padla  zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa. Hitrost je bila tudi  razlog  za  padec  kolesarja  v  ponedeljek  v  Zgornji  Radovni. Vsi kolesarji so utrpeli telesne poškodbe.

“Kolesarje  opozarjamo  na  upoštevanje  prometih  pravil  in jih pozivamo k previdni  udeležbi  v  prometu ter večji vidnosti, ker so v določenih delih dneva  običajno  slabo  vidni.  Bolj  previdni  naj bodo tudi pri vožnjah v skupinah,  kjer  naj  tudi  sami omogočajo varno vožnjo voznikom mimo njih,” svetuje policija. “Kolesarji  velikokrat  pozabljajo  dve  stvari. Ena je, da so počasnejši od rednega prometa, druga pa, da jih ni enostavno prehitevati, sploh če gre za skupine.  Zato  jih  opozarjamo,  da  je segment varne udeležbe v prometu v povsem enakem deležu, kot to velja za ostale, tudi na njih.”

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan  v  prometni  konici zaradi nepravilnega izključevanja z avtoceste obravnavali  voznika, ki je na priključku Kranj vzhod prehitel kolono vozil in  se  na  koncu  zaviralnega  pasu  »vsilil« v stoječo kolono. Voznika so kaznovali z globo.

Sežanski policisti pa so dopoldan zasegli osebni avto 37-letni voznici, ker ji je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. Ob 19.50 pa so koprski policisti izdali plačilni nalog 20-letniku, ki je peljal moped brez čelade in po zadnjem kolesu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine