30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Balkanska posla: kdo je prevarant, ki je Sloveniji obljubil tri milijone zaščitnih mask, nato pa izginil

Več kot očitno je, da skušajo stisko evropskih držav, tudi Slovenije, ki so se znašle v pandemiji novega koronavirusa tako rekoč brez ustreznih preventivnih zaščitnih sredstev za omejitev njegovega širjenja, izkoristiti razno razni “vojni dobičkarji,” kriminalci in kvazi trgovci in proizvajalci. Vse kaže, da so na “tanek led” speljali tudi Slovenijo, ki več kot krvavo potrebuje zaščitne maske. Naj spomnimo, da je k tako drastičnemu pomanjkanju prispevala tudi prejšnja vlada Marjana Šarca, ki je pred mesecem “donirala” Kitajski 1,2 milijona zaščitnih mask.

 

Država je plačala deset milijonov zaščitnih mask, v Sloveniji praktično ni še nobene, čeprav je včeraj prispelo 400 tisoč zaščitnih mask, 100 tisoč so jih dodatno zagotovile Slovenske železnice, na poti v Slovenijo pa je še 300 tisoč mask, ki jih je po posredovanju Aleksandra Čeferina daroval lastnik Alibabe, kitajski poslovnež  Jack Ma. Zapleta se tako v Nemčiji, kjer čaka milijon in pol mask, ki jih ne moremo pripeljati v Slovenijo. Prav tako so izgubili vsakršen stik s tovornjakom, ki je iz Španije v Slovenijo vozil tri milijone mask.

Za tem “izginotjem” tovornjaka se skriva pravcata kriminalna združba, “režiser” te rabote pa naj bi bil kvazi že večkrat sodno preganjan podjetnik Sead Žilo iz Zenice BiH. Kakor poroča bosanski spletni portal žurnal.info, naj bi posel s prodajo treh milijonov zaščitnih mask s Slovenijo sklenil poslovnež Emir Begovič iz Gračanice BiH.  Begovič je novinarjem Žurnala potrdil, da je bil vključen v ta  posel,dogovor pa sklenil s slovenskim podjetjem Labena d.o.o. in sicer  o dobavi  3,8 miliona mask. Poleg  tega naj bi Begovič z  Labeno sklenil še eno pogodbo za dobavo desetih milijonov zaščitnih mask, ki bi morale v Slovenijo prispeti do 28. marca.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine