-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Avtomobil je bil ukraden; skušala ga je prepeljati čez mejo

Policisti PP Koper so pri izvajanju kontrole na kontrolni točki na bivšem mejnem prehodu Fernetiči 13. septembra 2020 kontrolirali 35-letno državljanko Romunije, s stalnim prebivališčem v Avstriji, ki je iz Italije v Slovenijo vstopila z osebnim avtomobilom znamke LAND ROVER – RANGE ROVER EVOQUE, italijanskih registrskih oznak. V vozilu je bil kot potnik njen 6-letni sin.

 

Med kontrolo so policisti posumili, da bi lahko bile identifikacijske oznake vozila ponarejene. Nadaljnji postopek so prevzeli koprski kriminalisti, ki so potrdili sum, da gre za vozilo s ponarejeno številko šasije in ne-pripadajočimi registrskima tablicami. Vozilo so, skupaj z listinami, zasegli. V nadaljnjem postopku je bilo z ogledom vozila in s preverjanjem v evidencah ugotovljeno, da gre za osebni avtomobil, ki je bil v drugi polovici leta 2019 ukraden na območju Neaplja v Italiji. O ugotovitvah so bili obveščani italijanski varnostni organi. Zoper voznico bo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ponarejanja listin (po 251. členu KZ-1) in prikrivanja (po 217. členu KZ-1).

Zaseženo vozilo, ki je vredno približno 25.000 evrov, bo vrnjeno italijanskemu lastniku.

Konkreten postopek kaže na to, da Slovenija še vedno, navkljub omejitvah v zvezi z epidemijo, predstavlja območje, preko katerega iz srednje in zahodne Evrope po t.i. balkanski poti proti JV Evropi tranzitirajo ukradena vozila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine