25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Aretirali več vlomilcev, eden je celo gojil konopljo

V preteklih 24 je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 153 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 43 dogodkov, s področja javnega reda in miru 56 dogodkov in s področja prometne varnosti 42 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 5 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali zaradi dveh prijav nasilja v družini.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 27-krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 8-krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 5 vlomov, in sicer so neznanci na Glavarjevi ulici vlomili v stanovanje, od koder so odtujili fotoaparat. Na Vodnikovi cesti in Prušnikovi ulici so vlomili v dve kleti in odtujili kolesi. Na Litijski cesti je bilo preko noči vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bil odtujen denar. Na Tomačevski cesti pa je bilo vlomljeno vozilo in odtujena torbica.

Včeraj, okoli 8. ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Celovški cesti, v kateri sta bila udeležena kolesar in peška. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je peška hodila po pločniku, nato pa nenadoma stopila na kolesarsko stezo, ne da bi ugotovila, če to lahko stori varno (kršitev določil 3. odstavka 83. člena ZPrCP), saj je spregledala kolesarja, ki je pravilno pripeljal po kolesarski stezi iz smeri Drenikove ceste proti Litostrojski cesti. Kolesar je kljub zaviranju trčil v peško. Po trčenju sta oba padla po vozišču. V prometni nesreči sta se oba lahko telesno poškodovala in bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Peški je bil izdan plačilni nalog.

V ponedeljek, 6. 8. 2018, so policisti o vlomu v hišo na območju Grosupljega, od koder je bil odtujen tudi osebni avtomobil Renault Megane. Takrat še neznani osumljenec, 31-letni moški, je med vikendom vlomil skozi vrata terase in vstopil v notranjost, kjer je pregledal prostore in odtujil dva prenosnika, dva zaboja piva in zavoj cigaret. Iz garaže je odtujil osebni avtomobil Renault Megane.

V ponedeljek dopoldan so policisti Policijske uprave Nova Gorica, 31-letnika ustavili na območju Nove Gorice, zaradi nezanesljive vožnje. Pri postopku pa je bilo ugotovljeno, da gre za odtujeno vozilo. Vozniku so odvzeli prostost in odredili pridržanje. V nadaljevanju so policisti PP Grosuplje na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri osumljencu, kjer so zasegli dve rastlini prepovedane droge konoplje rastline. Osumljeni je bil včeraj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Slednji je bil že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.

Danes okoli 0.45 je 52-letni Mariborčan na Meljski cesti v Mariboru s skuterjem trčil v robnik pločnika, nekaj časa drsel po njem, nato pa s telesom zadel v drog javne razsvetljave. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. V prometni nesreči je bil udeležen sam.

Z reševalnim vozilom so poškodovanega prepeljali v UKC Maribor, policisti pa mu bodo izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske postaje Rače so v torek, 31. 7. 2018, ob 13.50 pri gramoznici v Rogozi, med poskusom vloma v osebni avtomobil znamke Mitsubishi Colt, prijeli 34-letnika z območja občine Starše. Osumljenec je poskušal v vozilo vlomiti z razbijanjem stekla na njem, vendar so ga policisti med tem oprijeli.

Osumljencu so odvzeli prostost in mu odredili pridržanje. Z zbiranjem obvestil so nato ugotovili, da je omenjeni v zadnjem mesecu dni vlomil v sedem osebnih vozil, ki so bila parkirana ob gramoznici in tako izkoristil odsotnost lastnikov vozil, ki so se v tej gramozni jami kopali. Iz vozil je odtujeval bančne kartice in gotovino. V dveh primerih je z ukradeno bančno kartico poskušal dvigniti gotovino na bankomatu, kar pa mu ni uspelo.

Skupna škoda vseh vlomnih tatvin znaša približno 5000 evrov. Osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine