4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Alternativci in migranti kršijo javni red in mir v ljubljanskem Rogu, tudi s porno filmi

Nekdanja tovarna Rog, ki je v lasti Mestne občine Ljubljana – ta se od vsega začetka zavzema za temeljito sanacijo, saj je stavba nevarna, statično in ekološko tvegana in v tem smislu nevarna tako za uporabnike kot za obiskovalce –, še vedno stoji zaradi fizičnega odpora t. i. rogovcev, ki so stavbo zasedli. Rušenje in ekološka sanacija sta se pričeli že junija leta 2016, a sta bili zaustavljeni zaradi tistih, ki so se naselili v prostorih nekdanje tovarne in ki sami sebe imenujejo alternativci. Nato je bila vložena tožba zoper vse osebe, ki so vložile tožbo zaradi motenja MOL in so se deklarirale za izključne posestnike tega območja.

Naj spomnimo. S tožbami želi Mestna občina Ljubljana doseči izpraznitev Roga s strani vseh oseb, tudi tistih, ki so jih toženi uporabniki naselili ali jim omogočili uporabo. Po podatkih mestne občine je bilo izdanih že šest sodb, s katerimi je sodišče odločilo, da morajo rogovci objekt zapustiti in ga vrniti mestni občini. Obravnava v enem primeru je že končana, sodbo pričakujejo v kratkem, v zadnjem primeru pa glavne obravnave še ni bilo. Odločitve sicer še niso pravnomočne.

Na nas se je obrnila ena od stanovalk, ki živi v neposredni bližini tovarne Rog in ima na dogajanje dober pogled skozi okno. Ponoči ne more spati, saj je trušč glasne alternativne glasbe slišen še v jutranjih in dopoldanskih urah. Obiskovalci tovarne Rog, nekateri tam kar živijo, se pogosto tudi pretepajo in kričijo, špekulira se, da alkohol teče v potokih in da »diši« po prepovedanih substancah. Sosedje praktično vsak teden ob vikendih kličejo policijo, ki pa le redko ukrepa. “Slišala sem policiste, kako so rogovcem dejali, naj zvoke glasbe preprosto zadušijo z jogiji iz kletnih prostorov, kar so tudi storili,” pripoveduje sogovornica, ki želi ostati anonimna.

 

Celoten članek je dostopen na portalu Nove24TV.

Zadnje novice

Sorodne vsebine