9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Alkoholno omamljen voznik mahal proti policistu, ga z roko udaril po glavi, popraskal in polil z vinom

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 147 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 2 primerih.

V Bukovju pri Postojni je nekdo vlomil v garažo in ukradel akumulatorski vrtalnik.

Ob 10.50 so policisti dobili obvestilo, da od Strunjana proti Belvederju vozi osebni avto, v katerem je najbrž vinjen voznik. Policisti so ga hitro izsledili pri Luciji. Kljub znakom za ustavljanje je voznik peljal naprej, zatem pa zavil s ceste proti vinogradom in v Liminjanu trčil v ograjo ob hiši. Policisti so identificirali 59-letnega voznika iz Velenja, ki začasno prebiva na obali. Med postopkom je z roko, v kateri je imel plastenko vina, mahal proti policistu, ga z roko udaril po glavi, popraskal in polil z vinom. Zatem mu je še grozil. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je odklonil. Odpeljan je bil v zdravstveni dom na odvzem krvi. Vozilo so mu zasegli (in ga v nadaljevanju vrnili lastnici), ugotovljeno je bilo, da je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in kazenska ovadba za kaznivo dejanje Predrzna vožnja v cestnem prometu.

Ob 16.25 so bili policisti obveščeni, da v Piranu gori hiša. Šest oseb so rešili iz gorečega objekta in jih odpeljali v SB Izola (ker so se nadihali dima).

Prav tako je bil v SB Izola odpeljan gasilec PGD Piran zaradi toplotne preobremenitve pri gašenju. V drugem nadstropju je eno stanovanje pogorelo v celoti, v tretjem pa je požar zajel eno stanovanje. Nastala je velika materialna škoda, objekt ni v nevarnosti, da bi se porušil. Danes bodo kriminalisti opravljali ogled kraja.

Danes zjutraj so policisti na kontrolni točki Fernetiči obravnavali 60-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,47 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Kozinski policisti so pri Markovščini obravnavali 15 državljanov Afganistana, ilirskobistriški policisti pa v Dolenjah pri Jelšanah dva državljana Albanije. Postopki še potekajo.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine