-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Alkohol povzročal nesreče!

Piše: Kronika24ur.si

Na območju PU Ljubljana so policisti obravnavali tri prometne nesreče, ki so bile posledica opitih voznikov.

Včeraj, okoli 18.45 se je na ljubljanski obvoznici pri izvozu na Zaloško cesto zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu robu trčil v cestni objekt, vozilo pa se je pri tem prevrnilo na bok. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.68 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 22.ure se je na cesti Zalog – Laze – Jevnica zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik kombija, ki je zaradi vožnje preblizu robu zapeljal s ceste in trčil v jarek. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.87 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 21.30 se je na cesti med Kamnikom in Tuhinjem v Vrhpolju zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznika tovornega in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Kamnika, v ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Pri tem so se udeleženi voznik in še dva potnika v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku tovornega vozila pokazal 0.71 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 18.30 se je na obvoznici v krožišču pri bencinskem servisu v Mengšu zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in kombija. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal v krožišče in odvzel prednost vozniku kombija, ki je že vozil v krožišču. Po trčenju se je kombi prevrnil na bok, voznik pa je ostal vkleščen v vozilu.. Pri tem so se udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine