15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Alen Belec je bil moški, ki je včeraj umrl med policijskim postopkom. Prijatelj: “Ti si me naučil kak naj blokiram udarce…najdi mir Alci pogrešal te bom…”

Na omrežju Facebook se prijatelji poslavljajo od Alena Belca, ki je včeraj umrl v policijskem pridržanju. Ker je je upiral, so štirje policisti uporabili prisilna sredstva, kaj je bilo usodno, pa zaenkrat še ni znano.

“Moj prijatelj, pogrešal bom tvoj smeh in vse pizdarije, kar sma ušpičla ….ti si me naučil, kak naj blokiram udarce najdi mir Alci, pogrešal te bom,” je zapisal eden od prijateljev.

O dogajanju je doslej uradno znano, kar je  Miran Šadl iz PU Maribor zapisal v obvestilo za javnost: “Včeraj, malo pred 14. uro smo bili na telefonsko številko 113 zaprošeni za intervencijo v stanovanjski hiši v Mariboru, kjer naj bi sin vpil na očeta, lomil in razmetaval inventar in se ni želel pomiriti. Na podlagi vseh zbranih obvestil od prijavitelja in glede na ugotovljeno intenziteto kršitve, smo na nujno intervencijo napotili štiri policiste oz. dve patrulji. Med intervencijo se je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva in sicer fizično silo, plinski razpršilec in sredstva za vezanje in vklepanje ter kršitelja obvladali, zatem pa je kršitelj izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju, na kraju intervencije umrl. Na kraj dogodka sta prišla dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni okrožni državni tožilec iz ODT v Mariboru, vendar je preiskovalni sodnik na kraju ogled prepustil policiji. Ker preiskava še poteka vam več informacij ne moremo nuditi. Preiskavo je prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva RS.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine