22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Afganistanec v Fužinah skušal oropati dve ženski

Piše: Ž.K. (Nova24TV)
Včeraj je prišlo do novega zločina povezanega z nezakonitimi migracijami. 25-letni Afganistanec se je na območju Fužin (soseske v Ljubljani) lotil dveh žensk, a ni uspel uresničiti svojih kriminalnih cijev.
Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, je osumljenec pristopil do oškodovanke, ki je “stala pred bankomatom in ji poskušal iz rok izpuliti gotovino, ki jo je dvignila. Gotovine mu ni uspelo dobiti, zato se je napotil do druge oškodovanke in ji hotel z ramena odtujiti torbico.”

V okolici pa je bil prisoten tudi pogumen občan, ki je zadržal delikventnega Afganistanca do prihoda policije. “Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo osumljenca skupaj s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku,” so zapisali policisti.

Majhne možnosti za izgon

Sodna praksa sicer kaže, da obstajajo izredno majhne možnosti, da bo moral 25-letni Afganistanec zapustiti državo. Eritrejec Coco Filipe Faragala, ki je pred časom v središču Ljubljane zabodel Slovenko, pred tem pa surovo napadel in porezal sostanovalca, še ni bil izgnan. Pri prvem poskusu izgona je posredovala Ministrstvo za zunanje zadeve, v drugo pa je bil obsojen zgolj na začasni izgon.

Sicer pa je javnost priča celi seriji nasilnih izgredov, celo zločinov zoper spolno nedotakljivost, povezanih z nezakonitimi migracijami. Spomnimo, te so se drastično povečale z nastopom vlade Roberta Goloba, ki je kot enega svojih prvih ukrepov začela podirati ograjo na meji s Hrvaško. Številni so prepričani, da je ukrep vlade deloval kot signal vsem nezakonitim migrantom na balkanski poti, da se odpravijo proti severu Evrope.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine