15.9 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

66-letni traktorist umrl na kraju nesreče

Včeraj popoldne so mimoidoči obvestili policijo, da v jarku ob makadamski cesti v Kozjaku nad Pesnico leži prevrnjen kmetijski traktor, pod njim pa leži negiben človek. Policisti, reševalci in gasilci, ki so bili napotili na kraj, so ugotovili, da je 66-letni voznik opisanega traktorja mrtev.

Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila že v sredo zvečer. Takrat je 66-letni domačin vozil neregistriran kmetijski traktor po lokalni cesti iz smeri Rošpoha-del v smeri Kozjaka nad Pesnico. Izven naselja Kozjak nad Pesnico, kjer makadamsko vozišče lokalne ceste poteka po klancu navzgor, širina vozišča pa je zgolj 2.40 metra, je z desnimi kolesi zapeljal desno, z vozišča. Zaradi tega se je traktor prevrnil preko desnega boka po hribu navzdol in ostal obrnjen na pokrovu motorja, volanu in sedežu, s kolesi obrnjen navzgor. Pri prevračanju traktorja je voznik padel z njega in obležal ukleščen pod njim. Pri tem je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju prometne nesreče.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo na to, da je bil v prometni nesreči udeležen sam. Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so opravili ogled, so odredili dodatna izvedenska mnenja, mrtvoglednica pa sanitarno obdukcijo. Kmetijski traktor znamke Tomo Vinković sicer ni imel varnostnega loka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine