14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

64-letna Mariborčanka na prehodu zbila 76-letnico

Policisti Postaje prometne policije Maribor so obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami, ki se je zgodila 31. decembra .2018 ob 11.20 uri na Vrbanski cesti št. 27 v Maribor.

Prometno nesrečo je zaradi neupoštevanja prednosti pešakinje na prehodu za pešce povzročila 64-letna Mariborčanka. Povzročiteljica je peljala svoje osebno vozilo po Vrbanski cesti iz smeri Kamnice v smeri Gosposvetske ceste v Maribor. Ko je pripeljala v bližino hiše Vrbanska cesta št. 27, kjer je na vozišču talno zaznamovan prehod za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki, ni omogočila 76-letni Mariborčanki varno prečkanje vozišča.

Posledica takšne vožnje povzročiteljice je bila, da je s sprednjim delom vozila trčila v desno bočno stran pešakinje, katera je prečkala vozišče Vrbanske ceste na označenem prehodu za pešce iz vozničine leve proti desni strani. Po trčenju je pešakinja padla na pokrov motorja, nato na vetrobransko steklo vozila, od koder je padla na vozišče. V prometni nesreči se je pešakinja hudo telesno poškodovala. Policisti so obe preizkusili z elektronskim alkotestom vendar pri nobeni niso zaznali alkohola. Zoper voznico bodo spisali kazensko ovadbo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine