24.2 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

25-letnica ni upoštevala omejitev gibanja, z avtom, v katerem so bili še trije sopotniki, se je prevrnila na streho

Policiste OKC PU Nova Gorica so v ponedeljek, 13. aprila pozno zvečer, obvestili o prometni nesreči II. kategorije na Vipavskem. Z ogledom in zbiranjem obvestil so policisti PP Ajdovščina ugotovili, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila okoli 21.30 ure vozila po lokalni cesti proti naselju Sanabor (Občina Vipava). Blizu omenjenega naselja je med vožnjo zavila rahlo levo in s kolesom zadela v betonski jašek meteornih voda.

 

Osebno vozilo je nato odbilo na streho in se nato ustavilo. V omenjenem vozilu so bili še trije sopotniki, pri čemer je eden od njih (oz. 27-letni sopotnik) kasneje zaradi predvidoma lažje poškodbe glave poiskal zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina in nato napoten na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določb 37. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog. Prav tako so policisti v navedenem primeru podali predlog drugemu prekrškovnemu organu (Zdravstvenemu inšpektoratu Republike Slovenije) zaradi kršitve vladnega odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin.

Danes, 15. aprila ob 5.10 uri, so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi (srna) na glavni cesti med Solkanom in naseljem Plave s strani voznika osebnega avtomobila znamke VW. Slednjemu je na ravnem delu blizu naselja Plave na vozišče pritekla omenjena divjad in jo zadel. Srna je po trčenju z vozilom na kraju poginila, na avtomobilu je zaradi posledic trčenja z divjadjo nastala materialna škoda. Za poginulo divjad so kasneje poskrbeli tamkajšnji člani lovske družine. Novogoriški policisti bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj, 14. aprila v zgodnih večernih urah, obravnavali povoženje divjadi izven vasi Višnje (Občina Ajdovščina). Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila izven omenjene vasi povozil srnjaka, zaradi trčenja z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda (poškodovan desni bočni del vozila). Omenjena divjad je po trčenju z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

“Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo,” so sporočili policisti iz Nove Gorice.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine