12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

25-letni Koprčan zaradi preprodaje droge za posilstvo obsojen na tri leta vikend zapora

Petindvajsetletni Koprčan je bil na koprskem okrožnem sodišču po podpisu sporazuma o priznanju krivde obsojen na zaporno kazen na alternativni način, in sicer z vikend zaporom, so poročale Primorske novice. Obsojenega so policisti v začetku avgusta prijeli zaradi preprodaje droge GBL, znane kot droge za posilstvo.

 

Obtoženega so policisti tedaj prijeli pred parkiriščem trgovskega centra v Kopru ter mu zasegli več originalno zapakiranih plastenk s prozorno tekočino in injekcijske brizgalke.

Oddelek za kriminalistično tehniko je tekočino testiral in ugotovil, da tri litre in 329 mililitrov prozorne tekočine v zaseženih plastenkah vsebuje prepovedano drogo GBL, ki jo javnost pozna kot drogo za posilstvo. Ta v manjših dozah deluje stimulativno in evforično, v večjih dozah pa na centralni živčni sistem deluje depresirajoče in lahko povzroči začasno globoko spanje oziroma komo.

Kasneje so policisti pri moškem opravili tudi hišno preiskavo, v kateri so našli dodatne plastenke GBL in vrečke in zavitke s snovmi, za katere se je izkazalo, da so v njih amfetamini in droga MDMA, ki je znana kot učinkovina ekstazija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine