10.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

21-letnica si je na žagi namerno odrezala roko, pomočnik, ki ji je pomagal v bolnišnico, je odrezani del pozabil …

Ljubljanski policisti poročajo, da si je 21-letna ženska namerno odrezala roko na žagi. To so ugotovili po zaključeni kriminalistični preiskavi petih kaznivih dejanj poskusa goljufije v povezavi z izplačilom visokih zavarovalnin. Kaznivih dejanj so v sostorilstvu po zapisu Nataše Pučko utemeljeno osumljene štiri osebe: 21-letna osumljenka iz Ljubljane, 29-letni osumljenec iz Ljubljane, 58-letna osumljenka iz Ljubljane in 63-letni osumljenec iz okolice Ljubljane.

Navedeni osumljenci so ob koncu leta 2018, po vnaprejšnjem medsebojnem dogovoru in razdelitvi vlog s ciljem pridobitve velike premoženjske koristi na goljufiv način, pri petih zavarovalnicah v Republiki Sloveniji sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje.

V začetku leta 2019, ko so bile že vse zavarovalne police v veljavi in vplačani prvi obroki obročnega odplačevanja pri posameznih zavarovalnicah, si je 21-letnica na domu 63-letnika na čelilni in zajeralni žagi namerno odrezala roko nad zapestjem, povzročeno poškodbo pa so osumljenci v nadaljevanju lažno prikazovali kot nesrečo pri žaganju vej. Goljufiv namen, torej namerna povzročitev poškodbe je bila predhodno skrbno načrtovana, vse s ciljem izplačila visokih odškodnin.

Odrezani del roke pustil

63-letnik je močno poškodovani 21-letnici na kraju sicer nudil prvo pomoč in jo nato odpeljal proti Ljubljani z namenom zdravniške oskrbe, pri čemer pa je odrezani del roke pustil na kraju. Med vožnjo proti Ljubljani so poškodovano od 63-letnika prevzeli zdravstveni delavci Reševalne postaje Ljubljana in jo odpeljali v UKC Ljubljana. O dogajanju so bili obveščeni tudi policisti PU Ljubljana, ki so odšli na kraj in v nadaljevanju odrezani ud takoj odpeljali v UKC Ljubljana, kjer so ga zdravniki z operativnim posegom uspeli prišiti.

Osumljeni so nekaj dni za tem na vseh petih zavarovalnicah podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, vendar do izplačila ni prišlo, saj so kriminalisti še pravočasno zaznali namere osumljencev. V primeru, da bi do izplačila prišlo, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine in še 3.050 evrov mesečne rente v obdobju od 10-ih let do smrti, kar znaša še dodatnih nekaj 100.000 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi. Sicer pa bi glede na sklenjena zavarovanja v primeru 100-odstotne invalidnosti osumljena lahko prejela tudi več kot 1.235.000 evrov zavarovalnine in več 100.000 evrov, izplačanih v obliki mesečne rente.

Vsem štirim osumljenim je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem postopku. Po vseh zbranih obvestilih je bilo dvema osumljencema pridržanje odpravljeno, medtem ko sta bila 21-letnica in 29-letni osumljenec s kazensko ovadbo privedena k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njiju odredila pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine