11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Štirinajst kršitev javnega reda in miru, dvanajst kaznivih dejanj,štiri povožene divjadi, trije požari

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  340  klicev,  od tega 101 interventnega oz. takšnega, da je bilo  potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali:

– 12 kaznivih dejanj,

– 2 prometni nesreči I. kategorije,

– 4 povoženja divjadi,

–  14 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnem kraju in 8 v zasebnih prostorih,

– izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja,

– obravnavali 2 neupoštevanji izrečene prepovedi približevanja,

– 3 požare,

– 1 nesrečo pri delu.

Izpostavljamo:

Nesreča pri delu

Včeraj,  okoli  10.40  je 25-letni moški v svojem gozdu v Vranjem vrhu, sam opravljal  gozdarska  opravila.  S  traktorskim  vitlom je iz gozda k cesti vlačil  podrte hlode. Med tem se mu je en hlod zagozdil ob drugega. Zato je z  motorno  žago  odžagal  napeto, zagozdeno vejo, ki ga je udarila po levi rami  in  levem  delu  hrbta  ter ga hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti bodo o dogodku s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Povzročitev splošne nevarnosti

Danes  zjutraj,  malo  pred  5.  uro smo bili obveščeni o požaru na hodniku stanovanjskega  bloka na Ptuju. Policista, ki sta prihitela na kraj požara, sta  z  avtomobilskim  gasilnim  aparatom  požar  pogasila.  Dokončno so ga sanirali  gasilci.  Ker  se je zaradi požara razvil gost dim, so stanovalce evakuirali  na  prosto, dokler gasilci niso bloka prezračili. Poškodovan ni bil nihče, nastalo je okoli 1.000 evrov materialne škode.

Policisti so ugotovili, da je neznani storilec, na hodniku pred stanovanjem 40-letne  stanovalke, zakuril papir in karton, ogenj pa se je nato razširil na  leseno  mizico  na  hodniku  in  še  na  več  predmetov  last  navedene stanovalke.

Ob  pregledu  stanovanjskega  bloka  so policisti v kletnih prostorih še na dveh  mestih  našli  zažgan papir. Zaradi tega utemeljeno sumijo, da je bil požar podtaknjen.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine