0.2 C
Ljubljana
nedelja, 27 novembra, 2022

Zoran Janković in njegov džihad

Še nikoli doslej v aktualni volilni kampanji ni bila izrečena tako neposredna vojna napoved glavnemu »razrednemu sovražniku« v državi (tj. Janezu Janši) kot ravno na tiskovni konferenci Zorana Jankovića, na kateri je Kučanov ljubljenec razglasil, da bo skupaj s svojo stranko nedvomno sodeloval na parlamentarnih volitvah. Le da tokrat brez »pasje procesije« številnih znanih Slovencev, kot se je to zgodilo leta 2011.

 

Nad Jankovićem in njegovo napovedjo, da bo storil vse, da Janša s svojo SDS ne zmaga na volitvah, se lahko sicer zgražamo, kolikor hočemo. A po drugi strani je omenjena Jankovićeva napoved celo koristna. Izraža predvsem dvoje. Prvič, najprej strahovito Jankovićevo nervozo, ki se je izkazala že v ostrem pismu, ki ga je pošiljal kritikom koncerta v čast rdeči zvezdi – da seveda ne omenjamo vseh ostalih aktivnosti, s katerimi skuša moralno in finančno brankrotirani ljubljanski župan najti še poslednjo rešilno bilko, da bi slovensko javnost prepričal, kako pomembno je zaupati v tradicije NOB, da bi imeli srečno prihodnost. Namreč, Janković je sedaj dobil ogromno odpustkov za svoje početje – bankrote njega in njegovih sinov bomo plačevali davkoplačevalci, seksualno afero s farmacevtko so ne samo mainstream mediji, ampak tudi organi pregona pometli pod preprogo. V primeru, če v prihodnjem mandatu tranzicijska levica ne bi več vladala, bi s tem padla tudi njegova nedotakljivost in zelo verjetno bi moral poravnati svoje dolgove tudi za nazaj. Kar ne izključuje niti njegove selitve na Dob, torej tja, kjer je pred štirimi leti bival človek, ki ga sam najbolj sovraži. Spomnimo: Janković je še ne tako dolgo nazaj medijem nonšalantno razlagal, da se mu ni treba bati organov pregona, saj je nasprotnik Janše in njegove politike. Prevedeno v lepši jezik: če varujem slovenski narod pred »princem teme«, mi je pač dovoljeno vse. In zato se mu je na tiskovni konferenci morda tudi zareklo, da bo uporabil vsa sredstva. Katera? Tudi nedemokratična.

In prav o tem govori tudi druga koristna plat Jankovićevega bojnega klica k džihadu. Namreč, če ne kdo drug, je prav »ata Zoran« brez dlake na jeziku celotni slovenski javnosti povedal, da ne samo njemu, pač pa tudi opciji, ki ji pripada, za demokratična pravila enostavno »dol visi«. Torej, brigajo me volitve, če ne bodo po naših željah, bomo rezultate spremenili, ali pa se zadeve lotili na bistveno bolj brutalen način. Janković je torej celo koristen, ker je povedal resnico. Resnico o tem, na čem temelji politika ne samo njega samega, ampak vseh njegovih botrov in strank, s katerimi upravlja globoka država. Temelji na džihadu, sveti vojni. Ki ni niti samo džihad za NOB, za denar, za privilegije. In ni niti džihad proti Janši. Ampak je to džihad tudi proti vsem, ki so leta 1991 aktivno ustvarjali slovensko državo in so (bili) zanjo pripravljeni tvegati glavo. Spomnimo se: je sploh na kakšnih volitvah doslej tranzicijska levica igrala na pošteno karto in se šla pošteno volilno tekmo? Jaz se ne spomnim. Vedno je globoka država delovala tako, da je v predvolilno dogajanje vpletla institucije, ki po vsem pravilih igre nikoli ne bi smele biti politični dejavnik (torej: policija, sodstvo, itd.). In vse to z namenom, da se nekoga izloči iz tekme. Spomnimo se afere Patria in nato vseh bednih poskusov, da se Janezu Janši odvzame še poslanski mandat. In zakaj bi sedanji vladajoči koaliciji ter vsem ostalim priveskom globoke države verjeli, da so pošteni in demokratični, če so na tekaški preiskušnji pripravljeni preprečiti zmago Useina Bolta tako, da ga spotaknejo in poškodujejo?

Prav iz Jankovićevih besed lahko utemeljeno sklepamo, da volilna tekma ne bo poštena, ampak še kako umazana. To seveda povečuje odgovornost volivcev. Bomo spet nasedli na lepe besede ali pa bomo terjali pravico in resnico, tako kot so to storili v Srbiji leta 2000, ko so po novi volilni goljufiji odnesli Miloševića z oblasti? Draga bralka, dragi bralec, ali verjameš, da bo Slovenija v prihodnosti bolj prijazna in bolj razvita zaradi češčenja rdeče zvezde ter uničevanja Janeza Janše? Če je odgovor »da«, potem si v šoli »šprical-a« številne pomembne lekcije. Kučan akbar!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine