12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Za širjenje svobode, za »drugorazredne«

Pomembno je, da se ob prevladujočem levičarskem enoumju vsa demokratična javnost zoperstavi uničevanju slovenske države in njenemu spreminjanju v novo Jugoslavijo.

 

Po nastopu Šarčeve vlade smo priča ofenzivi režimskih medijev in »mnenjskih voditeljev«, ki kar tekmujejo, kdo bo bolj hvalil novega predsednika vlade Marjana Šarca, ki naj bi bil pozitivno presenetil s svojim načinom vodenja vlade. Bistvo njegovega vladanja pa je, da nadaljuje s socialistično politiko prerazdeljevanja oziroma vlaganja proračunskega denarja v »prvorazredne«, predvsem javni sektor, ter zapostavljanja »drugorazrednih« in zasebnega sektorja, ki na trgu ustvarjajo dodano vrednost. Posledično gre torej za veliko javnomnenjsko podporo vladi, ki zadnje tedne deli tisto, kar je v času krize z bolečimi reformnimi ukrepi začela ustvarjati druga Janševa vlada. Hkrati v vladi s svojimi idejami dominira ekstremistična Levica in sindikati, ki so tako kot v prejšnjem sistemu del vladajočega režima, saj vedno znova branijo interese tranzicijske levice.

Če pogledamo še socialna omrežja, pa postaja očitno, da je postkomunistom in jugonostalgikom uspelo v veliki meri obuditi miselnost, ki je prevladovala v prejšnjem totalitarnem režimu, da je vse, kar je javno, dobro, in vse, kar je zasebno, slabo. Na to v svojem prispevku »Sistem za elito. Za prvorazredne« opozarja predsednik SDS Janez Janša, ki znova dokazuje, da zna vedno znova »identificirati« resnične probleme družbe. Podobno razmišlja intelektualna pobuda Katedrala svobode, ki opozarja na privilegiranje javnega in zapostavljanje zasebnega sektorja. Na prvo mesto postavlja vrednotno središče naroda, na katerem ja slovenska država nastala.

Vprašanje, ali bo iz te pobude nastala nova stranka, je ta čas manj pomembno. Pomembno je predvsem to, da se ob prevladujočem levičarskem enoumju vsa demokratična javnost zoperstavi uničevanju slovenske države in njenemu spreminjanju v nekakšno novo Jugoslavijo. Da ljudje ponotranjijo »vrednote vladavine prava in ustavne demokracije, da bodo njene institucije začele delovati neodvisno, nepristransko in pošteno«.

Opomba: Komentar je bil prvotno objavljen v tiskani Demokraciji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine