15.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Wisconsin je zrel za zamenjavo liberalnega guvernerja Tonyja Eversa

Piše: Peter Marko Tase

Rebecca Kleefisch ostaja neomajna, da bo 9. avgusta zmagala na republikanskih guvernerskih primarnih volitvah v svoji zvezni državi in se nato novembra pomerila z zdajšnjim demokratskim guvernerjem Tonyjem Eversom, ki se poteguje za nov mandat.

Kleefischova, ki je v letih 2011–2019 dva mandata opravljala funkcijo namestnika guvernerja Wisconsina, se bo še naprej zavzemala za zmago na podlagi svojih uveljavljenih referenc konservativne reformatorke. Eversov »prebujenski« program razdvaja Wisconsin; inflacija je najvišja v zadnjih štiridesetih letih in ji ni videti konca. Cene bencina strmo naraščajo, prav tako strmo narašča tudi število nasilnih kaznivih dejanj, saj Evers podpira proračunske pobude za občutno zmanjšanje dejavnosti šerifovega urada okrožja Milwaukee. Rezultati preizkusov znanja učencev padajo, medtem pa je glavna prednostna naloga guvernerja Tonyja Eversa še vedno radikalna progresivna agenda namesto prednostnih nalog v korist družin in delavcev v Wisconsinu.  V svojem prvem proračunu je Evers priporočil ustanovitev »glavnega uradnika za enakost« in zaposlitev več kot ducata »uradnikov za enakost« po vsej državni upravi. Predlagal je tudi ustanovitev »urada za okoljsko pravičnost«. Ko so zakonodajalci v proračunu prepovedali financiranje teh osebnih projektov, jih je Evers ustanovil z upravnim ukrepom.

Zadnja stvar, ki jo Wisconsin potrebuje, je več birokratov, ki bodo več težav ustvarili, kot jih bodo rešili. Ta delovna mesta so nepotrebna, se podvajajo in so potratna. To pa za liberalce, kot je Evers, ni pomembno. Da bi pomiril svojo radikalno bazo, želi, da bi davkoplačevalci financirali levičarsko agendo.

Eden od Eversovih »dosežkov« je bil, da je upravni zakonik postal bolj »spolno nevtralen« in se v rojstnih listih opuščata izraza mama in oče ter nadomeščata s »staršem« – ne glede na to, da je treba upoštevati biologijo in priznati, da sta za rojstvo otroka potrebna moški in ženska. Evers prav tako noče priznati materinskega in očetovskega dneva, ker bi lahko spolno zaznamovana izraza »mati« in »oče« koga užalila.

V Wisconsinu, ključni srednjezahodni »bojiščni državi«, bo na splošnih volitvah zmagala Rebecca Kleefisch. Kleefischeva bo Wisconsin spremenila v državo, ki jo bo občudovala konservativna politična revolucija. Slavljenje Amerike bi moralo biti nekaj, o čemer bi se moral strinjti ves naš narod, vendar pa je temelj te države pod udarom levice. Liberalni demokrati, ki nadzorujejo dve veji zvezne vlade, se borijo, da bi Washington vrnili v dobo tiranije, kjer se naše neodtujljive pravice ne spoštujejo več. Modrost naših ustanovnih očetov je določila sistem nadzora in ravnovesij, ki preprečuje, da bi radikalne frakcije lahko posegale v od Boga dane pravice, ki jih ščiti ustava.

Kljub nasilju in poskusom ustrahovanja Američanov, da bi se odvrnili od temeljnih načel, je naša ustava še vedno močna, zahvaljujoč odločitvam, ki jih je prejšnji teden sprejelo vrhovno sodišče. Te nove odločitve potrjujejo, da sta pravna država in naša ustava tisti, zaradi katerih je Amerika velika. Medtem ko želi levica odstraniti vsakršno podobo Boga iz javnega prostora, je vrhovno sodišče znova zaščitilo svobodo veroizpovedi. Zdaj to ne pomeni »osvoboditve od vere«, kot jo želijo avtoritarni levičarji, ampak svobodno uveljavljanje pravice živeti in delovati v skladu s svojo vestjo in vero. Vladna cenzura in zatiranje vere sta protiameriška.

Kleefischova je v intervjuju za Demokracijo dejala, da po njenem mnenju Wisconsinčani potrebujejo vodjo, ki bo »strog do kriminala«, potem ko je Evers leta 2020 »dopustil, da je Kenosha pogorela«. Mesto Milwaukee je pod Eversovim vodstvom med letoma 2019 in 2021 po poročilu Wallet Hub prav tako doživelo eno največjih povečanj števila umorov v državi. Kleefischova je izjavila: »To je res žalostno, saj gre za retoriko v slogu gibanja za omejevanje delovanja policije, za katero vemo, da škoduje morali v policijskih oddelkih po vsej državi.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine