-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Vse gre po načrtu

Piše: Ivan Šokić

Mineva leto dni, odkar je ameriški predsednik Donald Trump dobil volitve, a vseeno ostal brez predsedniškega položaja. V tem letu dni ni splahnelo samo zaupanje v ZDA, temveč tudi v vse, kar je najstarejša moderna demokracija na svetu predstavljala. Imperij, ki je bil cela desetletja svoj največji sovražnik, so dohitele posledice njegovih dejanj.

Priznati moram, da sem se o Trumpu motil. Prepričan sem bil, da se bo, tako kot se je skozi svoja štiri leta predsednikovanja, znal postaviti zase, da bo pripravljen iti do konca, da ne bo popuščal, da bo na koncu zmagal. Precenjeval sem ga. Tudi on je samo človek. In na neki točki bo popustil »prijateljem«, sodelavcem in družinskim članom. Konec koncev je dovolj star, da bi lahko čas preživljal z zabavanjem vnučkov, ne pa s prelaganjem dneva, ko bodo samo še Razdružene države Amerike. 2024? Samo sanje. Trump je imel priložnost, da se upre globalistom, in naposled mu je spodletelo. Bil je samo kamen spotike, ki jim ga je po štirih letih negodovanja le uspelo zbrcati nazaj do Floride in s tem v pozabo. Motil sem se tudi o vladavini prava. Globoka država se je zajedla v vse vzvode moči, tako posredne kot neposredne, in še naprej diktira, kaj je prav in kaj narobe. Med Jaredom KushnerjemGeorgeom SorosemMarkom Zuckerbergom ali Volodymyrjem Zelenskyim pa ni razlike.

Bilo je 18. novembra 2016, komaj 10 dni po Trumpovi zmagi nad ljubljenko globalistov Hillary Clinton, ko so na družbenih omrežjih Svetovnega gospodarskega foruma objavili video o 8 napovedih za svet v letu 2030. Video je bil sam po sebi že v času objave sporen, če pa ga vidimo kot odgovor globalizma nacionalizmu, ki ga je leta 2016 simboliziral Trump, pa gre za vojno napoved.

Kako drugače razumeti obljube, da si do leta 2030 ne boste lastili ničesar in boste tega še veseli? V zameno boste lahko karkoli najeli. Od koga le, če si ne bo nihče nič lastil? Meso bo v imenu za dobro okolja in šele nato vašega zdravja umaknjeno z jedilnika. Postalo bo občasna poslastica. Milijarda ljudi bo preseljena zaradi »podnebnih sprememb«. Sami lahko uganete kam. Globalisti že takoj opozarjajo, da se boste morali bolj potruditi pri toplem sprejemu migrantov v svoje domove in poskrbeti za njihovo integracijo. Zahodne vrednote bodo »pripeljane do točke preloma«, medtem ko bo svet imel globalen davek na ogljik, s čimer si globalisti želijo izkoreniniti rabo fosilnih goriv. Ravno tako bo treba plačevati za izpuste ogljikovega dioksida. Uganite, kateri dve državi, ki ju globalisti sovražijo, bosta prikrajšani za ta pekel na Zemlji. Za ta krasni novi svet.

Kakršnekoli podobnosti z nebulozami, ki jih ta čas obravnavajo na podnebni konferenci Organizacije združenih narodov v Glasgowu med 31. oktobrom in 12. novembrom 2021, so samo naključne. Prav tako kot je samo naključje, da države gradijo vedno več najemniških stanovanj za socialno ogrožene, ne dajo pa jim priložnosti, da bi družine imele lastno nepremičnino. Tako kot je bilo v prejšnjih letih samo nakjučje, da se je najprej z marakeškim dogovorom in nato še z globalnim dogovorom ZN o varnih, urejenih in rednih migracijah v Marakešu pripravilo teren za uvoz migrantov v Evropo. Tudi tam se je govorilo o podnebnih beguncih. Dokumenti, ki naj bi bili »nezavezujoči«, pa so ob prvi priložnosti dobili zobe. Zaradi tega v Italiji sodni pregon proti nekdanjemu notranjemu ministru Matteu Salviniju, ki ilegalnim migrantom ni dopustil izkrcanja na italijanski obali.

Zapravljena priložnost na Zahodu je tudi soočanje s pandemijo. Tako s političnega kot tudi z zdravstvenega vidika je bilo od samega začetka pandemije očitno, da bo nacionalističen pristop vodil do najboljših rezultatov. Namesto te samoizolacije na državni ravni pa smo bili priča samoizolaciji na individualni ravni. Namesto da bi v tem času države stremele k čim večji samozadostnosti, so rinile v še tesnejše povezovanje. Čisti globalizem. Zdaj, ko je nastopila tako logistična kot tudi energetska kriza, pa lahko vsi skupaj potonemo. Izjemi sta Rusija in Kitajska. Rusija je bila že pred tem izolirana, Kitajci pa so tesnejše povezovanje držav izrabili za uveljavljanje svoje politične volje v svetu.

Ivan Šokić je filozof in redni sodelavec portala Nova24tv.si ter kolumnist Demokracije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine