5.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Tragične žrtve domnevne fašistoidne sprevrženosti

Piše: Bogdan Sajovic 

V mili mi domovini je vaksersko- antivaksersko natezanje že zdavnaj prešlo na področje psihiatrije. Osebno sem se cepil pred nekaj meseci, torej menda spadam med vakserje. Sicer se nisem cepil z navdušenjem in še manj iz želje po moštveni pripadnosti, pač pa iz preprostega razloga − če namreč obstaja kakršna koli možnost, da se zajezi raznašanje tega kitajskega sranja, sem pač to pripravljen narediti, in to predvsem zato, da kar se da zmanjšam možnost, da bi okužil svoje domače, denimo ostarele starše, ki si po moje ne zaslužita, da škripneta na respiratorjih samo zato, da bi se jaz lahko kurčil po spletnih omrežjih, kakšen frajgajst sem.  

Moje razmišljanje je v očeh antivakserske druščine kakopak nično, ker po zadnjih izsledkih strokovnjakov na Facebooku zaradi korone škripne pičla šestina odstotka okuženih (okej, dejansko jih skoraj desetkrat več, a kaj bi to). Za antivakserje je torej kot na dlani, da sem ovca ali vladni hlapec ali fašistoid v nasprotju z njimi, heroji svobodomiselnosti. Zatorej sem bil oni dan šokiran, ko sem na spletu opazil fotko vrste antivakresrjev, ki je segala vse od cepilnega mesta zdravstvenega doma na Metelkovi pa do cerkve Srca Jezusovega in čakala na šus v ramo.

Seveda so nas, že cepljene ovce, antivakserji hitro podučili, da med nami obstaja velika razlika. Oni se kakopak ne cepijo zaradi strahopetnega ovčništva in komformizma, ampak so tragične žrtve, ki so prisiljene v špikanje zaradi fašistoidne sprevrženosti, ki jim bo drugače onemogočila šopingiranje, še huje, v baru rukniti pivce ali kavo z drugimi frajgajsti. To pa je groza apokaliptičnih razsežnosti, ki niti po naključju ne dosega skrbi, da bi ti zaradi okužbe lahko pobralo starše. Navsezadnje lahko v tem primeru človek še kaj podeduje, manko šopingiranja pa je čisto drug nivo. Nivo, za katerega se splača tudi postaviti v kilometrsko vrsto in sprejeti šus v ramo …

Oni se kakopak ne cepijo zaradi strahopetnega ovčništva in komformizma, ampak so tragične žrtve, ki so prisiljene v špikanje zaradi fašistoidne sprevrženosti, ki jim bo drugače onemogočila šopingiranje.

Bogdan Sajovic je novinar Demokracije in urednik portala kulturnimarksizem.si.

Zadnje novice

Sorodne vsebine