-1 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Titoistični demoni ne prenesejo resnice

Piše: Gašper Blažič 

Za sistem ohranjanja in razvijanja revolucionarnih izročil ste gotovo že večkrat slišali. Navsezadnje ga – zlasti v politiki – okušamo vsak dan. Po tehnično-sistemski plati se z njim soočamo prek tranzicijske globoke države oz. nasledstva vzporednih mehanizmov, ilegalnih finančnih tokov in obvladovanja družbenih podsistemov z namenom, da je oblast v rokah »ponosnih naslednikov zveze komunistov«.

Medtem pa »programska oprema« omenjenega sistema tvori titoistični psevdoreligijski blodnjak laži, poneverb, tabujev in mitomanije. Tovrstni ideološki »software« je dejansko neke vrste javnomnenjski gonilnik delovanja vzporednih mehanizmov, ki navadnim ljudem krade prihodnost in denar, nagrajuje pa posvečene izbrance iz različnih paradržavnih »nevladnih« inštitutov.

Seveda je jasno, da je mit o dražgoški epopeji ena nosilnih točk prej omenjenega blodnjaka titoistične mitomanije. In kar je najpomembnejše: bil je izmišljen več desetletij po končani vojni. Še konec šestdesetih let je prof. dr. Metod Mikuž, tudi sam aktiven partizan, študente zgodovine učil, da je bil dogodek v Dražgošah strahotna napaka (za vojaško sodišče celo zločin), saj so se partizani frontalno (!) spopadli z veliko močnejšo nemško posadko. Šele po vstopu starojugoslovanskega generala Jake Avšiča v partizane se takšne tragedije niso več dogajale. Vse drugo pa je na kratko razložil dr. Jože Možina v oddaji Utrip.

To pa je bilo dovolj, da so komunistični demoni pobesneli. Izjava borčevske zveze za javnost, kjer vse, ki ne verjamemo mitu o dražgoški bitki, že vnaprej razglasi za zafrustrirane pijance in vaške posebneže, tako ni presenetljiva. Sramotno pa je, da je takšno izjavo podpisal tudi nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske in aktivni udeleženec vojne za Slovenijo Ladislav Lipič, ki bi moral najbolj vedeti, kakšno sprevrženo laž dejansko predstavlja dražgoški Gazimestan. Tudi zato je zelo dobro, da bodo letošnje volitve že 24. aprila, še pred začetkom velike sezone borčevskih in delavskih »pasjih procesij«, ki bi mobilizirale vse mogoče »zdrave sile« za boj proti »fašistom«.

In kdo je v naši državi največji fašist, če ne tisti, ki z odra poziva k nasilju? Prvi v vrsti je tu kar zadnji šef CK ZKS …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine