4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Stvar postaja resna

Piše: France Cukjati

Sedaj je že vsem jasno, da so bili v preteklem letu v Sloveniji najbolj uspešni parlamentarna levica, svobodno novinarstvo in neodvisno tožilstvo.

Pobalinsko sovraštvo levičarjev se je iz parlamenta uspešno preneslo na ulico. Novinarstvo osrednjih medijev si je svobodo govora uspešno spremenilo v svobodo laži, tožilstvo pa je uspešno blagoslovilo (legaliziralo) skrajne ekscese sovražnega govora.

Ko državne inštitucije in vplivni posamezniki brezvestno zlorabljajo svojo svobodo in samostojnost za ustvarjanje laži in krivic, potem demokracija z načeli svobode in samostojnosti postane pot v pekel. Tako stanje kliče po vračanju v stanje avtokracije. Zdi se, da Slovenci nismo ali nismo več zreli za demokracijo, ki je ni brez načel resnicoljubnosti, poštenosti in pravičnosti. Če med neodvisnimi tožilci in sodniki ni vladavine moralnih načel, potem tudi v državi ni vladavine prava. Če v svobodnih medijih in novinarjih ni vladavine “ne pričaj po krivem”, potem se sanje o demokraciji spreminjajo v pekel laži, podtikanj in krivic. In če ni sistema, ki bi tako pokvarjene ljudi umaknil z vplivnih in odgovornih položajev, potem je bolje, da se ne gremo demokracijo in svobodo govora.

Danes Janša, Simoniti, Hojs … Jutri vi

Narod, ki celo preko svojih izvoljenih predstavnikov ščiti svobodo laži in krivosodja, svobodo slepe izključevalnosti in histeričnega sovraštva, si je že podpisal smrtno obsodbo. Če ni človekove notranje moralne usmeritve in odgovornosti, demokratična svoboda ne more delovati. Ljudje, ki osebno odklanjajo vladavino moralnih načel, tudi nimajo čuta za vladavino prava.

Morda bo tudi sedanja zahodna civilizacijah kdaj spoznala, da je njen obstoj dolgoročno odvisen od religioznih osnov. Če pa ob takem tožilstvu in sodstvu kot ga imamo, načrtno zaničujemo in razgrajujemo še te religiozne osnove, potem razgrajujemo zadnjo oviro pred pozivi k “ubiti” in “zaklati kot prašiča”. Gre namreč za zadnjo stopnjo sovražnega govora. Naprej je lahko samo še dejanje, grozljivo sovražno dejanje. In državno tožilstvo demokratične Republike Slovenije temu naslednjemu koraku na stežaj odpira psihološka vrata.

Foto: Družabna omrežja

A zavedajte se, spoštovani državljani! Danes minister Hojs, minister Simoniti, premier Janša in tako naprej, jutri pa vi, spoštovani desno-sredinski volivci. Pojutrišnjem pa – verjemite mi –  vi, levičarji, ki so vas polna usta “svobode govora” in “vladavine prava”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine