15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Slovenija, premierjev plan B

Piše: Žiga Korsika

Robert Golob je politični povratnik, ki se za javne zadeve ne bi začel zanimati, če ne bi bil ogrožen njegov najožji osebni interes.

Visoke politike se je prvič lotil v času zadnje Drnovškove vlade, ko je bil državni sekretar za energetiko. Po pričanju njegovih sodobnikov ne najbolj uspešno. Bilo naj bi tako slabo, da je moral državni zbor sprejeti poseben zakon, da je popravil napake njegovega dela. Ne verjamete? Tako je leta 2002 trdil nekdanji politik LDS Jožef Školč in članek v Dnevniku, ki o tem priča, je še vedno dostopen.

Goloba je kasneje odneslo v državno gospodarstvo, kjer si je odlično postlal. Plača je bila ogromna, nagrade tudi, nastalo pa je tudi družinsko podjetje Star Solar, ki je po razvezi z nekdanjo ženo pristalo v njegovih rokah. Podjetje prodaja električno energijo državnemu podjetju Borzen, ki ga kot predsednik vlade posredno obvladuje. Posel je tako zagotovljen. Prejšnji mesec se je po podatkih na Erarju iz Borzena na račun Star Solarja steklo 5389,75 evra. Od leta 2014 pa kar 2.157.541,73 evra.

Tako bi bil volk sit in koza cela. Tranzicijska levica bi se znebila Goloba, njegova Tina pa bi lahko delala »selfije« v evropski prestolnici.

V visoko politiko se vrnil, ko so se začela zapirati vrata v Gen-I. Ker mu vlada Janeza Janše ni podaljšala direktorskega mandata, je v Sloveniji odkril temne sile, fašizem, politične zaveznike in plešoče podpornike. Medijski orkester je zaigral, ga izstrelil v politično orbito, iz katere sedaj nezadržno strmoglavlja proti tlom. Zdravstvo je tik pred zlomom, javna uprava stavka, zdravniki tudi, življenje je drago, nezadovoljni so upokojenci pa tudi kot lokalni skupnosti v Brežicah in Središču ob Dravi, ki jim vsiljuje migrantske centre.

A Golob naj bi imel tudi tokrat pripravljeno (zlato) padalo. Bližajo se evropske volitve, sam pa naj bi po besedah vodje opozicije načrtoval pravi politični gambit. Namesto neusklajenega komisarskega kandidata Tomaža Vesela bi se kar sam odpravil v Bruselj. Tako bi bil volk sit in koza cela. Tranzicijska levica bi se znebila Goloba, njegova Tina pa bi lahko delala »selfije« v evropski prestolnici.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine