1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Slovenija potrebuje volitve zdaj!

Piše: Marko Puš

Vse tri leve koalicijske stranke so problem, ki ga lahko presekamo le s predčasnimi volitvami.

Ta trenutek smo priča razpadanju vladajoče koalicije, pojavu, ki je značilen za vse leve vlade do zdaj. Gre za dogajanje, ki ga ni več mogoče ustaviti ne glede na piarovska in medijska prizadevanja levice in je posledica dogodkov, za katere neposredno krivdo nosi sam predsednik vlade, tisti, ki omogočajo teptanje parlamentarne demokracije s pomočjo prevar t. i. novih obrazov in pa seveda volivcev, ki žal nasedajo obojim.

V samo letu in pol se je izkazalo, da Golobova vlada z vsemi tremi strankami ni sposobna voditi države na način, da bi poskrbeli za naš življenjski standard in da bi se razvijali skladno s potenciali, ki jih je začrtala že Janševa vlada, ko smo bili po številnih parametrih najboljši v Evropi. Namesto tega iz dneva v dan tonemo in ne samo, da ne delujejo več najbolj ključni državni sistemi, ne delujejo več niti najbolj banalne zadeve, kot je npr. promet. Prometni zastoji so, hočemo ali nočemo, le preslikava vladnega kaosa v realnem življenju. Tudi zadnje afere so le še pika na i vsemu, kar je bilo že v samem začetku obsojeno na propad.

Premier Robert Golob bo odšel prej ali slej, na svojem položaju pa sedi samo še zato, ker zanj še niso našli ustrezne zamenjave. A ta se, brez skrbi, že intenzivno išče, da bi čim prej počistili Golobovo sramoto in bi levo katastrofo vodil do rednih volitev leta 2026. Pri tem se je treba zavedati, da nobena rekonstrukcija vlade znotraj obstoječih treh levih strank ne bo ponudila alternative temu, kar imamo danes, in ne bo rešila problemov, ki so nam jih nagrmadili v letu in pol. Oni so problem, ki ga lahko presekamo le s predčasnimi volitvami.

Zato moramo jasno in odločno povedati, da imamo dovolj eksperimentiranja in siromašenja na naš račun, ter zahtevati razpis novih demokratičnih volitev, ki bodo dale priložnost tistim, ki znajo bolje. Slovenija je pred prevelikimi izzivi in celo nevarnostmi, da bi vodenje vlade še naprej puščali »kompoziciji«, ki se večino časa ukvarja sama s seboj in z iskanjem notranjih sovražnikov, nas pa prepušča prežečim tveganjem.

Zato je moj nasvet naslednji: poleg tega, da se zanesljivo udeležite prihodnjih volitev, se tudi (legalno) oborožite!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine