13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Predsednik Trump je največje upanje za uspešno Ameriko

 

Piše: Peter Marko Tase

 

V mestu Waukesha je 5. avgusta nekdanjega predsednika Donalda Trumpa pozdravila energična in domoljubna množica podpornikov, ki so istočasno izkazali tudi svojo podporo republikanskemu kandidatu za guvernerja države Wisconsin Timu Michelsu.

Kandidat za guvernerja Tim Michels je imel v Waukeshi enega svojih najbolj energičnih govorov doslej, saj ga je, po vsem sodeč, spodbudila Trumpova osebna podpora na petkovem večernem zborovanju. Michels, ki je v tekmo za položaj guvernerja vstopil v poznejši fazi in se je po Trumpovi podpori v anketah izstrelil, upa, da bo izkoristil zagon, zlasti v predmestju Milwaukeeja, kjer je druga republikanska kandidatka za guvernerko Rebecca Ann Kleefisch pridobila nekaj podpore med republikanci.

Impresivna državniška zapuščina predsednika Trumpa in njegova vizija, da bo Amerika spet velika, vključno z zelo priljubljenimi zborovanji po vsej državi, so postali glavna skrb vodstva demokratske stranke in njene mreže milijarderjev, katerih edini namen je oslabiti washingtonsko gospodarstvo in še bolj razgraditi institucionalno integriteto ter spodkopati ustavne obveznosti zveznih agencij.

Preiskava, ki jo je FBI v ponedeljek, 8. avgusta, opravil na domu nekdanjega predsednika Donalda J. Trumpa na Floridi, je bila pravi primer politične zlorabe zvezne agencije; kot orodje, ki ga vladajoča stranka uporabi za zatiranje in ustrahovanje političnih nasprotnikov. Gre za enake represivne ukrepe proti političnim nasprotnikom, kakršne je konec tridesetih let prejšnjega stoletja po Stalinovih navodilih uporabljal Lavrentij P. Berija. V Trumpovo floridsko domovanje so vdrli zvezni uradniki in policisti pod megleno pretvezo, češ da želijo povrniti strogo zaupne dokumente, ki naj bi jih predsednik Trump protipravno odtujil ob odhodu iz Bele hiše pred skoraj dvema letoma.

Zanimivo je, da se zvezne agencije ob drugih precej bolj utemeljenih primerih, v katere so vpleteni demokratski politiki, niso zganile. Recimo v primeru več kot trideset tisoč elektronskih sporočil, ki jih je Hillary Clinton poslala prek zasebnega strežnika, pozneje pa so bila vsa popolnoma izbrisana. FBI si tudi zatiska oči pred prenosnim računalnikom Hunterja Bidna. Kaj ovira FBI, da ne bi opravil temeljite preiskave o tem, da je Hunter Biden svojega očeta, tedanjega podpredsednika Joeja Bidna, seznanil z vodilnim uslužbencem ukrajinskega energetskega podjetja manj kot leto dni prej, preden je starejši Biden pritiskal na vladne uradnike v Ukrajini, naj odpustijo tožilca?

Vdor FBI na Trumpovo posestvu Mar-a-Lago je globoko motiviran s strani političnih operativcev demokratske stranke v zveznih organih in opogumlja politično pristranskost zaposlenih v pomembnih zveznih institucijah, saj so še kako vidna dvojna merila pri njihovem ukrepanju.

Po navedbah zveznih organov, da je predsednik Trump ob odhodu s položaja iz Bele hiše odstranil tajne dokumente, gre zgolj za meglene domneve, ki niso bile nikoli potrjene, medtem ko so bila tajna elektronska sporočila, poslana prek ranljivega računalniškega strežnika Hillary Clinton, ali pa datoteke na prenosniku Hunterja Bidna potrjeno dejstvo.

Predvsem pa je zaradi dvojnih meril spodkopano zaupanje javnosti v zvezne institucije. Misel, da FBI ali katera koli druga agencija za kazenski pregon preiskuje dom nekdanjega predsednika, je šokantna; če pa že FBI ali katera koli druga zvezna agencija preiskuje dom nekdanjega predsednika, bi morala enako storiti tudi v drugih primerih suma kršitve zakonodaje ali ogrožanja nacionalne varnosti ZDA doma in v tujini. Morda bi bila pametnejša odločitev, če bi zvezni organi vdrli v dvorce kraljev pranja denarja in narkobaronov v ZDA, Južni Ameriki in drugod po svetu, namesto da povzročajo razburjenje v trenutno zelo razdvojenem in strupenem domačem političnem okolju, v katerem so volivci vedno bolj razočarani in zmedeni.

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine