21.4 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

Prav ničesar se niso naučili, še naprej nas podcenjujejo

Piše: Vida Kocjan

Lekcija velikega poraza vladajočih strank na volitvah za evropski parlament pri slednjih ni prav nič zalegla. Še vedno živijo v prepričanju, da »so vsi ljudje neumni, oni pa pametni«.

Pred volitvami so objavljali zavajajoča in pogosto tudi lažniva sporočila s samohvalo, kaj vse naj bi bili v Gibanju Svoboda, SD in Levici naredili dobrega za ljudi in državo v zadnjih dveh letih. Vedeli so, da vemo, da lažejo, vendar jih to ni ustavilo. Že prvi dan po nedeljskih volitvah so namreč znova začeli s tovrstnimi objavami.

Resnica pa je drugačna. V zadnjih dveh letih so samo nagrajevali svoje ljudi, tiste, ki so jih postavili na piedestal, ki so jim omogočili vladanje. Razpisov za delitev davkoplačevalskega denarja izbrancem iz vrst nekdanjih kolesarjev v času Janševe vlade niti tokrat ne manjka. Gre za neproduktivno metanje denarja v brezno številnih izbranih levičarskih (ne)vladnikov. Kar ne ustavijo se.

Še vedno živijo v prepričanju, da »so vsi ljudje neumni, oni pa pametni«.

Hkrati smo bili tudi tokrat priča t. i. oslovski klopi, kamor je »poulični plesalec« Jenull v imenu »ljudstva« nekaj dni pred volitvami posedel izbrane predstavnike oz. nosilce levičarskih list za evropske volitve. V roke so jim pomilovalno potisnili loparčke in izbranci so z dvigom teh (z napisi da ali ne) morali dokazovati, za kaj se zavzemajo. Podobno kot aprila 2022. Med drugim so predstavniki kolesarjev preverjali, ali se levičarji (še naprej) zavzemajo za moratorij za graditev cestne infrastrukture. Glas ljudstva je na Trgu republike preverjal tudi zavezo zdajšnje koalicije iz aprila 2022, da v cestno infrastrukturo ne bodo vlagali. In prav vsi so se s slednjim strinjali. Hkrati pa nas je vladajoča koalicija »obveščala«, kako veliko denarja, največ doslej, vlagajo prav v ta namen. Ja, seveda. V različne večkrat preplačane projekte. In še vedno so prepričani, da jim ljudstvo naseda. Ne, odgovor so dobili na nedeljskih volitvah, in kot kaže, se iz tega poraza niso prav ničesar naučili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine