-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

(Pisma – od zmage do zmage) Protokol umestitve covida v šolski sistem

Piše: Vinko Vasle

(1) Sindikat proticepilcev v šolskem sistemu, ki ga upravlja Branimir Štrukelj, od ministrstva za infrastrukturo zahteva, da pripravi ustrezne smerokaze, da bodo učitelji našli svoje delovno mesto. Obrazložitev: Zaradi daljšega poučevanja od doma, jim ni več prezentno, kam se morajo javiti ob pričetku šolskega leta. Zahtevajo tudi dopolnitev prometne ureditve, da se bo lahko zavijalo tudi levo, ne samo desno.

(2) Civilna iniciativa Proti diktatorju zahteva, da se pripravi organiziran prevoz učencev in dijakov v matične šole, da se jih obvaruje pred nevarnostjo, ki preti od cepljenih. Avtobusi morajo biti ustrezno opremljeni, brez dotoka zunanjega zraka zaradi možnosti cepilnih okužb.

(3) Ministrica za šolstvo Simona Kustec se je dolžna takoj sestati s hišniki osnovnih in srednjih šol in jim predložiti navodila, kje se vstopi v šolo in na kakšen način. Ali je vstopnih vrat več, ali so samo ena. Kako ravnati v primeru, da do vhodnih vrat vodijo stopnice. Kaj pomeni, če stopnic ni. Kako ravnati, če so vhodna vrata dvokrilna, ali samo enokrilna.

(4) Odvetniki za človekove pravice CISP bodo vsak dan dežurali vred vrati šol, da ne bi prišlo do vstopanja neodgovornih oseb (šolnikov in dijakov) z maskami, da se ne bi med njimi našel kdo, ki se je po pomoti ali neodgovorno cepil, ali pa se dal pred prihodom testirati.

(5) Branimir Štrukelj, upravljalec sindikata za covid izobraževanje, bo osebno preverjal ravnanje ravnateljev in v primeru, da bi posamezniki vendarle upoštevali nevarna navodila NIJZ, bo sprožil ustrezne kazensko-pravne postopke. Ravnatelji morajo biti vzor svojim učencem in dijakom in ravnatelj, ki bi na primer nosil masko, ali se dal cepiti, ali se testiral, ni primeren za izobraževalni sistem in ga je treba odpoklicati.

Glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj (Foto: printscreen)

(6) Ustavno sodišče bo prav tako delegiralo nepristranskega opazovalca, v tem primeru Roka Čeferina, da bo sistematično po šolah preverjal, kako se spoštujejo odločbe ustavnega sodišča o človekovih pravicah. Človekove pravice šolnikov, učencev in dijakov so pred pravico do neokužbe.

(7) Prav tako bo ustavno sodišče s 1. 9. 2021 organiziralo štiriindvajseturno dežurstvo sprejemanja ustavnih pritožb.

(8) Komisija KUL v sestavi Lidija Divjak Mirnik, Marko Bandelli, Violeta Tomić in Marko Koprivc pripravi ideološka izhodišča protokola, ki morajo biti obvezna za vse. Tudi za šolarje in dijake desnice in morebitne ravnatelje, ki niso levičarji – če to sploh obstaja. Temeljno izhodišče je vsebovano v že v avnojskih sklepih, da se v primeru nespoštovanja covid predlogov pripravi odlok o prehodu sovražnikovega imetja v državno, torej lastnino levice; gre torej za zaseg imetja. Za vojni zločin in zločin njihovih pomagačev šteje že sam obstoj koalicije, posebej stranke SDS in Janeza Janše. Te se posebej kolektivno razlasti zaradi širjenja proticovidnih protokolov, ki so v globokem nasprotju s pravico ljudi do samoodločbe o ukrepih, ki jih bodo upoštevali. Upošteva se samo ukrepe in navodila, ki so usklajeni na najvišji ravni opozicije.

Violeta Tomić. (Foto: posnetek zaslona)

(9) CISP, iniciativa pravnih anonimnih alkoholikov covida, dopušča samo naslednje protivirusne ukrepe: kihanje in kašljanje, a samo v levi rokav in prezračevanje učilnic, vendar samo s posebnim zaprtim sistemom, da okužbe cepljenih ne bi prodrle v šolo.

(10) CISP zahteva, da v primeru, da obstaja večja skupina učencev in dijakov, ki so že cepljeni, se njihove starše ovadi tožilstvu, učence pa so do konca cepilne inkubacijske dober – približno pet let – oprosti obveznega osnovnega šolanja, dijakom pa prepove izobraževanje, ker so s cepljenjem dokazali, da jim nič ne pomaga.

(11) Evropski komisar za krizno ukrepanje Janez Lenarčič, predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel iz Fife, predsednik KPK Robert Šumi in varuh človekovih pravic Peter Svetina kolektivno skrbijo, da cepilcem ne uspe v šolski sistem pripeljati virusa odgovornosti.

(12) V Ljubljani se ob spomeniku Borisu Kidriču postavi ustrezno manjši, 30 cm velik spomenik informacijski pooblaščenki Mojci Prelesnik. Za vsakega covid umrlega, se višina spomenika poviša za 1 cm.

Vinko Vasle je dolgoletni novinar, publicist, satirik in pisatelj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine