17.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Parazitske nevladne organizacije

Piše: Marko Puš

Slovenski javnosti manj znani ameriški ekonomist Thomas Sowell je nekoč dobro rekel, »da je aktivizem način, da se nekoristni ljudje počutijo pomembne, čeprav so posledice njihovega aktivizma kontraproduktivne za tiste, za katere naj bi se zavzemali. Prav tako škodijo družbi kot celoti«.

Težko bi v manj besedah razložili, kako zelo škodljive so nevladne organizacije, ki nam jih mediji vsakodnevno servirajo kot rešitelje za vse probleme, nagrmadene zaradi nesposobne Golobove vlade. Ne mine namreč dan, da nam iz televizorjev ne bi skakale nike kovač in jaše jenulli, in če film zavrtimo komaj dve leti nazaj, lahko vidimo, da so prav ti rušili uspešno Janševo vlado ter ustoličili nesposobno, škodljivo in kleptomansko tranzicijsko levico.

Kretenizme Nike Kovač in Jaše Jenulla namreč z lahkoto ovrže vsak kredibilen strokovnjak ali celo zdravo razmišljujoč človek.

Slednja »civilnodružbenike« že ves mandat izdatno zalaga z davkoplačevalskimi milijoni, zato se ne gre čuditi, da se je v družbi ustvarilo prepričanje, da se pri nas najbolj splača biti prav »nevladnik«. Ne podjetnik, ki ustvarja dodano vrednost, zaposluje in omogoča blaginjo, temveč aktivist, ki za rešitve ne ponuja nič drugega kot že stokrat videne in preizkušene nedelujoče socialistične ukrepe v drugačni preobleki, ne ozirajoč se na strašanske finančne in sociološke posledice tovrstnega zastrupljanja javnega prostora, kar se lahko na dolgi rok pokaže tako, da bo Slovenija nekega dne postala revna država, okoli nas pa bodo živeli v obilju.

Ključno odgovornost seveda nosijo osrednji mediji, ki tem družbenim škodljivcem odmerjajo velik del minutaže. Če bi mediji resnično želeli dobro Slovenkam in Slovencem, potem bi njihovo delo z lahkoto ovrednotili. Kretenizme Nike Kovač in Jaše Jenulla namreč z lahkoto ovrže vsak kredibilen strokovnjak ali celo zdravo razmišljujoč človek, a očitno medijski lakaji raje sledijo agendi finančnih špekulantov, kot je George Soros, ki v državah z visoko javno porabo vidijo predvsem sposojevalnice denarja z visokimi obrestmi. Zato sestanek premierja Roberta Goloba z Alexandrom Sorosom, naslednikom Sorosovega imperija, ne obeta nič dobrega. Primite in dobro zaščitite svoje denarnice.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine