0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Paraziti in neprilagojenci ter speče celice (sedaj nič več) radikalnega islama, dediščina naivne Evrope

Piše: Vančo K. Tegov

Leta 2015 se je zgodil eksodus, premik, tektonske spremembe na področju spremembe dolgoletnega populacijskega ravnovesja. Povzročen seveda od najmanj priljubljenega “generatorja” teh premikov, sprememb, ki se mu reče vojna, z vsem kar sodi zraven.

Ampak, bilo je to leto 2015, svet je spremljal tragedijo, razpad do tedaj neuspešnih in na nasilju in zatiranju  človeškega dostojanstva temelječih družb, imenovanih tudi držav tudi od teh nesrečnežev, ki so znotraj svojih skupnosti že trpeli vse vrste nasilja, vojn, spopadov na vse mogoče podlage. Pa še zgodovinsko, celo epohalno napako takratne nemške predsednice vlade Angele Merkel, ki je pričakovala in po tihem  želela da jih dobi njena država in gospodarstvo, inženirjev vseh sort visokokvalificiranih kadrov.

S druge strani je povsem normalno, da bi jim kulturološko, religiozno in navsezadnje relacijsko namreč morale biti zalivske države (Kuvajt, Savdska Arabija, Katar, Bahrajn, Združeni arabski emirati) precej bližje od stare celine, obenem  pa prejšnji morebitni predsodki so spremenile v vedenje o njih na podlagi realnih izkušenj.  Pa tudi dovolj bogati  prav gotovo tudi  prostorsko zmožni,  da bi jih zmogli  akceptirati. V letih od 2015 do sedaj so begunce iz arabskih srednjevzhodnih  dežel gladko uvrstili večinoma ali pretežni del na tiste ki so zlorabili gostoljubje in v ničemer se niso prilagodili okolju in ozemlju gostitelja, ki jih je sprejel in mnogokrat pokesal, prav zaradi tega. Nedojemljivo je da k nam ali v Evropo hočejo priti in pridejo  tudi takšni, ki načrtno zlorabljajo azilni sistem, četudi pri njih ni nobene vojne(Maroko) kamor je tudi zaradi varnosti destinacije odhajajo trume turistov in Evrope in Slovenije.

Tudi ob najnovejši krizi z Palestinci, ki so jo mimogrede sproducirali sami, se dogaja  podobno, da jih nobeden v bližnji okolici ne sprejeme, ali kot je zapisal en moj tuji kolega, da so  Palestinci  »posebna« arabsko skupina, ki   pretežno ne delajo, čakajo, imajo 10-12 otrok in se pritožujejo. Ni naključje, da jih prav nobena arabska država noče da bi živeli na  njihov  račun in jim ne dajo državljanstva, seveda  iz tega izhajajoč,  že pet generacij jih držijo v šotorih kot »begunce«  a z denarjem iz Evropske unije. Dobesedno nam Evropejcem vsiljujejo »slabo« vest.

Leta 2023, osem let kasneje

Imamo nekaj kar ni ničemur podobno, še najmanj na kar bi mogli ponosni, da bi se s tem postavili  in rekli, to nam je uspelo spremeniti na bolje. Prav nasprotno.  Imamo polno Evropo »kopfschwartzov-črnoglavcev, ki polnijo ulice in trge po celotni Evropi ob prvem nezadovoljstvu in nestrinjanju  v zvezi z kakšnim priprtjem in zaprtjem kakšnega razgrajača, metalca molotovk ali posiljevalca ter  razkazovalca kakšnega hormonskega neuravnovešenca na trgih in po mestih širom Evrope. Veliko županskih mest na račun te pridobitve po širni in kultivirani Evropi zasedajo te položaje  s pomočjo tega »priliva« inženirjev in ostalih »hi-teck« strokovnjakov, ki najbolj obvladajo iskanje WI-FI signala ter socialnih transferjev.  Nobena oblast v »jedrni« Evropi ni naredila prav nič  da bi spremenila utrdila Evropo na svojih tleh. Nasprotno, prilive teh  mnogokrat z ničemer izzvani premiki, razen z željo oditi iz izvorne države  v Evropo zastonj živeti in razgrajati brez posledic, spodbujajo oziroma so indiferentni do tega prav oblasti same. Največjo neumnost pa naredijo oblasti same. Ko se nekdo pred tem odloči postaviti mejo-ograjo, da prepreči fizični vstop v državo, naslednji z obljubo(na pamet in všečno) svojim anarho-levičarskim volivcem da bo taisto podrl, naredi medvedjo uslugo in pljune v obraz zdravim prizadevanjem in vloženim naporom predhodnikov.  Namesto da delajo na zaščiti lastnih državljanov in s tem zaščiti  osnovne atribute države kot so ozemlje, državna ureditev ter ekonomija, se ukvarjajo z zaščito nekaterih kategorij  živali,  ki z ničemer ne vplivajo na morebitno varnost državljanov in njihovega lepšega vsakdana. Sosedje-države naenkrat napovedujejo zaprtja oziroma strog nadzor( znotraj Shengna)  meje (Italija) eni pa kar podaljšujejo(Avstrija). Slovenski pristojni pa so čakali da se jih je nabralo 40 tisoč nezakonitih prehodov,  da se malo zmigajo. Prej pa so igrali avtobusnega in taksi prevoznika do objektov za začasno-dolgotrajno namestitev.

V aktualnem času so se najprej po Evropi, potem blizu nas in  na koncu že pri nas so se začela dejanja, ki so vsakega obsojanja vredna. Posilstva, nadlegovanje, vdiranje v zasebne objekte in devastacija  lastnine državljanov.  Ko je že moral priti glas v javnost so se opremili z izrazi  s katerimi se želi nevtralizirati  vsebina kaznivega dejanja teh neprilagojencev. Posilstvo ženske  imenujejo »zadrževanje« na tleh.  Sramota prve stopnje za tisti del oblasti, ki bi moral skrbeti za našo varnost.

Bullshit, gospodje liberali in pretegnjenci!

Ko pa nekdo pozove prebivalce, da zaradi zaščite življenja samega k samo oborožitvi  za zaščito  lastnega življenja,  za katerega kot ustavna  kategorija mora skrbeti država, pa je ogenj v strehi. Nekaj dni kasneje pa najvišje kotirajoči »kuhar« v državi, ki se v javnosti pojavlja v vlogi ministra za notranje zadeve, pa medlo omeni, da za del  lastne varnosti morajo poskrbeti državljani sami. Kaj zdaj, ja ali ne, poskrbite v ali si moramo  lastno varnost zagotavljati mi državljani?

Za posmeh in gledanje z viška ima sedanja vlada vse predispozicije.  Le  da državljani in država ne rabimo in ne smemo  biti eksperimentalni laboratorij za nedozorele oblastno impotentne  ali prepotentne male in nakodrane  »Napoleone«.

Gospodje vi in vam podobni »mlačneže in strahopetce« po Evropi,  prepustite sposobnejšim in racionalno ter  lastnim državljanom   naklonjenim vodjem da nas spravijo iz te nezakrivljene evropske »kaos« čorbe, ki jo nobeden normalen Evropejec ne more požreti in prebaviti.

Odletite v »golobjem« slogu daleč vstran iz našega zaenkrat zdravega vsakdana. Narod vam bo hvaležen.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine