31 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Novo upanje za rešitev Slovenije; povezovanje in sodelovanje bo obrodilo sadove

Vseslovenski protest Rešimo Slovenijo je povezal različne politične stranke in številna civilna združenja ter društva, ki jim je mar za Slovenijo.

Ob 99. obletnici za slovenski narod nadvse tragičnega koroškega plebiscita je prejšnji četrtek, 10. oktobra 2019, na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal domoljubni protikorupcijski shod z naslovom Rešimo Slovenijo.

Organizirala ga je Slovenska ljudska stranka pod vodstvom Marjana Podobnika skupaj s Francem Kanglerjem. Slednji je maja 2016 ustanovil Novo ljudsko stranko Slovenije zaradi nestrinjanja s politiko prejšnjega vodstva SLS. Shod so aktivno podprli v SDS pod vodstvom Janeza Janše, pridružili pa so se mu v stranki Glas za otroke in družine Aleša Primca, Novi socialdemokrati ter okoli 20 civilnih iniciativ in društev na čelu z Zborom za republiko in Združenjem za vrednote slovenske osamosvojitve. Shoda se je udeležil tudi predsednik Domovinske lige Bernard Brščič.

Vrnitev Podobnika  v slovensko politiko je tako nekoliko okrepila desno sredino, ki je po »odhodu« Nove Slovenije v brezbarvno »sredino«, potrebovala dodatno spodbudo. Po pričakovanju je s svojim govorom zbrane najbolj navdušil predsednik SDS Janša, ki je opozoril na dvojna merila in globoko državo. »Danes smo se tu zbrali, da povemo, da je tega dovolj. Tu je začetek konca protislovenskega komedijanstva.«

Pri tem je zahteval revizijo odpisanih kreditov prvorazrednim, očiščenje pokojninskega sistema vseh privilegijev, lustracijo skorumpiranih sodnikov, popolno zaporo meje za nezakonite prehode, razbremenitev delavcev in podjetnikov, selitev državnih institucij iz centra po državi, več denarja za občine, ukinjanje nepotrebnih agencij in skladov, drastično zmanjšanje števila predpisov, red v zdravstvu, enakost pred zakonom in odgovornost vseh, ki so dvakrat »okradli državne banke, v njih prali denar za teroriste in sramotili Slovenijo v svetu«.

Po Janševih besedah bodo pri svojih zahtevah vztrajali, naslednjič pa se bodo zbrali v še večjem številu ne le v Ljubljani, ampak tudi drugod. Ob povsem razglašeni Šarčevi vladi bo priložnosti za opozarjanje na napake vladajočih nedvomno več kot dovolj. Ne nazadnje smo priča neverjetni vladni zlorabi Sove za dnevnopolitične potrebe …

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine