13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Notranja ministrica nas ima za butce!

Piše: Gašper Blažič, novinar Demokracije in urednik deska

Ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom Tatjane Bobnar, razvpite nekdanje generalne direktorice policije, nas zadnje čase preko sporočil za javnost prepričuje, kako so migracije nekaj povsem vsakdanjega in normalnega. 

In seveda, ilegalnih migracij ni, ker so vse legalne, in seveda tudi prav nič ne vplivajo na varnost. Prav nasprotno – Slovenci naj bi se prijetno počutili ob navzočnosti tistih, ki čez meje prihajajo ilegalno. Pardon, legalno, le da mimo mejnega prehoda in brez dokumentov. Če ne verjamete, vprašajte tistega Belokranjca, ki so ga leta 2020 migranti ugrabili. Sodeč po dikciji sporočil, ki jih pošilja MNZ, je ugrabljenec verjetno užival v svoji ugrabitvi.

Problem te butalščine, ki jo širi ministrica s svojimi sodelavci preko teh sporočil, je v tem, da ima Slovence za butce. Kot da ne bi razumeli, da niso problem migracije kot take, ampak njihova zloraba. Slovenci imamo veliko zgodovinskih izkušenj z emigracijo ter imigracijo. Leta 1945 so naši predniki bežali pred komunizmom in našli novo domovino tudi preko luže: v ZDA, Kanadi, Avstraliji in Argentini. V času po osamosvojitvi smo Slovenci sprejeli begunce s Hrvaške in BiH, letos iz Ukrajine. Dokazali smo, da imamo odprto srce in da se beguncev ne bojimo. Beguncev, se razume. Tistih, ki iščejo varno zatočišče pred vojno vihro.

In navsezadnje velja spomniti, da so begunci iz Ukrajine prečkali mejo na mejnem prehodu. In ne izven njih, tako kot številni anonimni džihadisti, ki imajo za seboj številne tihotapske botre in nevladne organizacije. In ni skrivnost, da se je po prihodu Golobove vlade na oblast pritisk na našo južno mejo povečal, saj so politiko »odprtih meja« mnogi sprejeli podobno kot leta 2015 vabilo tedanje nemške kanclerke Angele Merkel. Ker imajo članice EU sedaj za seboj neprijetno izkušnjo migrantskega vala, bodo skoraj zagotovo skušale svoje meje zaščititi, kar pa bo slabo vplivalo na Slovenijo.

Naša težava pa je, ker bo streznitev verjetno prišla šele takrat, ko bomo že plačali visoko ceno za »plesoči golobnjak«, ki nam sedaj vlada. In že zdaj plačujemo, a streznitve še kar ni in ni. Plačali pa bomo vsi – še najbolj pa tisti, ki »golobnjaka« na volitvah nismo podprli. Žal smo vsi na istem čolnu, a v demokraciji, tudi če je navidezna, vedno odloča večina. Pa če nam je prav ali ne.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine