4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

»Nosil bom rdečo zvezdo!«

Častna meščanka, maskota Ljubljane, Prešernova nagrajenka, aktivistka NOB, prijateljica jugomafijskega »šerifa«, balkanskega carja tov. Svetlana Makarović želi za dan mladosti prirediti v Ljubljani koncert z naslovom NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO. Ker so nasprotniki omenjene maškarade oz. sovražniki rdeče zvezde, ki je v Sloveniji kriva za ogromno prelite krvi, je Janković zagrozil, da bo ostro kaznoval vse, ki bodo ovirali omenjeni koncert. Glede tega koncerta je POP TV uvrstil v oddajo 24 ur zvečer soočenje zgodovinarja Jurija Pavla Emeršiča in na drugi strani tov. Aljoše Verhovnika, sekretarja ZB.

Voditelj oddaje Uroš Slak je na začetku pogovora vprašal g. Jurija Pavla Emeršiča, kaj si misli v današnjem času nositi in častiti rdečo zvezdo. G. Emeršič odgovarja, da smo z vstopom v samostojno državo 26. junija 1991 sprejeli novo ustavo, himno in državne simbole. Nošenje simbolov iz totalitarnega režima mora biti kaznivo dejanje, kot je to kaznivo v drugih državah. Sramota za tov. Cerarja, profesorja prava, ki dopušča nositi stare oznake in sedi med njimi v prvih vrstah. Cerar je bil »celo« soavtor slovenske zastave in zakonov. Da je rdeča zvezda tako osovražena, je vzrok ta, da so pod njo Slovenci množično umirali. Na te obtožbe tov. Verhovnik iz ZB odgovarja in zanika oz. prisega, da so partizani z rdečo zvezdo osvobodili Slovenijo! Še več, da so že takrat postavili temelje in tlakovali pot v samostojno Slovenijo. Gospod Emeršič sogovorca opomni, da so na Kočevskem zboru in v Črnomlju kakor tudi na zasedanju Avnoja to možnost samo omenili, kakor je bilo zapisano v Dolomitski izjavi. Potemtakem bi šli lahko Slovenci 9. maja 1945 namesto na Kongresni trg v PARK TIVOLI, izobesili novo slovensko zastavo, nove simbole, zapeli Zdravljico in »vstopili v Demokratično Samostojno Republiko Slovenijo«. Žal pa že na tem shodu 16. junija 1945 ni bila več mogoča »odcepitev, samoodločba, skratka suverenost« Slovenije kot samostojne države. Sekretar ZB je obsodil slovenski narod za kolaboracijo z okupatorji, kot vedno ponavlja tudi njegov šef tov. Turnšek.

Zgodovinar g. Emeršič mu je odgovoril, da so žal slovenski partizani prvi kolaborirali z Nemci v dneh od 27. aprila do 1. maja 1941 v Trbovljah, kar je potrjeno, dokazano s prepovedjo tov. Edvarda Kardelja – Krištofa, da so v času do 22. junija 1941, dokler traja pakt o nenapadanju med Rusijo in Nemčijo, prepovedane vse vojaške aktivnosti. Bo mar sedaj jasno vsem in vsakomur, kdo je bil kolaborant. Oblast v Sloveniji je prevzela Komunistična partija, ki je bila tudi najbolj krvava in zločinska organizacija v zgodovini Slovenije. Še enkrat! Njene simbole bi morali prepovedati, premoženje zapleniti, saj ni nič dobila iz svojega, temveč je vse vzela. Zato lahko na glas povemo, da je premoženje SD in drugih družbenopolitičnih socialističnih organizacij pravzaprav ukradeno. Komunistično partijo je treba simbolično obsoditi, njene klavce in voditelje, ki so še živi, pa postaviti pred sodišče.

Janez Rotar, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine