5.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Nekompetentni, lažnivi, bedni in nedosledni – ali je še kaj slabšega?

Piše: Vančo K. Tegov

Kje smo?  Bila je dežela pod Alpami, ki je veliko obetala.  In dajala možnost in priložnost za napredek in razvoj posameznicam in posameznikom. Sočasno z individualno rastjo  deželank in deželanov,  se razvijala tudi Dežela. Do določenega trenutka. Rešili smo se epidemije. In smo skoraj zajadrali v novi val optimizma.  In smo se naenkrat zbudili   in videli kako nekaj ne gre. Državljani so pomislili da so dobilo Svobodo in gibanje, za kateto so glasovali in izvolili. Gibanje je samo noro, napačno in v napačno smer. Iz tega je nastalo gibanje norcev lažnivcev, norcev in bleferjev. Kot bi jeziku idola našega premerja rekli Movimento stupido (Noro gibanje).

Kakšni so videti »vladajoči«? Zgledajo komično,  vodijo amatersko politiko in je enostavno s ne  more in se ne da  ocenjevati z istimi kriteriji, s katerimi bi  ocenjevali resno politiko. Živimo pač v takem času in je treba to tako razumeti. Več kot polovica ekipe poslancev v letu in pol so uspeli pri  obvladovanju  pritiskanja  «knofov« za glasovanje, besedila jim pripravljajo drugi, dobijo tik pred zdajci, da ne bi nepooblaščeno spreminjali kaj. Čemu je to podobno?  Ničemur, pa še to slabo.

Bleferstvo

Najprej predsednik MS/GS in Vlade naglas pove,  da je potrebno razmišljati in resno stopiti na pota racionalizacije/zmanjševanja števila resorjev, češ  se težko usklajujejo, da se misli nagibajo k številki 12, potem pa celo je namigoval da Švica jih ima sedem pa jim gre kot po maslu…

Potem se sestane vrh koalicije. Predsednik vlade Robert Golo- Napoleon  s Kromberka, se je namesto pogovorov o rekonstrukciji vlade in zmanjšanju ministrstev, očitno s koalicijskimi partnerji pogovarjal o vremenu in obleki za Tino  za obisk v francosko prestolnico. Vsaj tako je bilo za slutiti, po tem, ko je bila rdeča nit pogovorov prav zmanjševanje ministrstev. So trdni kot skala. Blef na blef kot sam šef.

Amaterizem

Ustanovljeno je bilo ministrstvo za digitalno preobrazbo slovenske družbe. S pomočjo ministrice, ko najbolj obvlada(edino) mape pa še to v fizični obliki. O digitalizaciji in na tem temelječi  preobrazbi družbe( ki bi ga spodbudilo prav to ministrstvo) pa ne  duha in še manj sluha. Kvečjemu zelo draga blamaža ali vračaje uslug nekomu, ki je imel na zalogi stare plastike in ohišja za računalnike. Nabavila(baje transparentno)  za 6 milijonov za 13 tisoč plastičnih ohišij  v vrednosti šestih milijonov evrov. Sedaj ob že znani elementarni nesposobnosti ministrice bo potrebno še nekaj kubikov »drv« in dodatnega denarja za nadgradnjo procesorjev da sploh to  začne  delovati. Zdi se kot da bi kupili avto brez motorja in  kasneje ugotoviš da ne gre ali bolj slabo. Enostavno si je gospa, ki je sicer znana kot jezikovna »strokovnjakinja«, »vzella prilložnost« olajšati državni  proračun.

Napuh in domišljavost

Podpredsednik slovenske vlade gre pred ameriško veleposlaništvo v Ljubljani  protestirat proti Izraelu na 85. obletnico Kristalne noči, ki velja za začetek holokavsta. Vemo, da pri Rdečih teličkih/ Levici ne poznajo zgodovine, ampak  v normalnem  svetu,  je to prvorazredna sramota in nepopravljiva škoda za Slovenijo.  Takšna oseba kot  je Mesec bi moral odleteti z oblasti v manj kot 24 urah. Pri nas ob takšni vladi in takšni usklajenosti si ministri še svojo lastno » rit« ne najdejo.

Na mednarodnem parketu pa kiks za kiksom. Predsednik vlade je popolnoma razgalil sebe neumnost zmedenost tudi s pomočjo svoje spremljevalke sprostituiral  ugled države.  In to  vizualizirano, potrjeno,  ki je nedvomno še  eno potrdilo o neizživetosti, majhnosti in popolni razvrednotenosti vsega doseženega od prej.

Kakšne bedne duše in  ničvreden karakter moraš biti,  da za talca lastne neizživetosti, manjvrednosti, maščevalnosti in  pohlepnosti, vzameš lastno državo in podrediš vsaj slabi 2/3 parlamenta.  Pisati se moraš Robert Golob in imeti vsaj 41 oseb ki sedijo v parlamentu, so  zgubljeni, slabo mentalne zaokrožene osebnosti, ki razen slepega sledenja ne zmorejo nič.

Slovenija  je ta trenutek otok izgubljenih in zamujenih priložnosti.  V vseh ozirih  ob najbolj razbohoteni  Vladi in  vladni administraciji. Če ne želimo da tako ostane,  vemo kaj na m je storiti, mar ne?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine