13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Ne Pučnik, Bučar oziroma Kučan je osrednji osamosvojitelj

Piše: dr. Stane Granda

Solkanska vlada  »Naš Tito« je napovedovala preseganje slovenskega razkola. Takoj po prevzemu oblasti je pokazala, kako si to predstavlja. Demonizira  obdobje Janševe vlade in SDS. Državljanom jo vsiljuje kot protiljudsko, pogubno za državljane. Ni le razveljavila vrste zakonov, ki jih je sprejel prejšnji parlament, ampak se je spravila še nad policijo.

Ker je Slovenska vojska kljub naporom pripadnikov  karikatura sodobne armade, kaj šele članice Nata, je obračunavanje s  policijo nov korak v demontiranju države. Iz nje hočejo odstraniti vse, ki so izpolnjevali ukaze  in delovali profesionalno. Po Golobovem mora biti policija  popolnoma provladna. Zato so odstranili celo svojo ministrico Tatjano Bobnar, ki si je po svojem videnju želela postaviti strokovnost nad vse! Kaj se bo zgodilo, ko bo nova oblast obračunavala z Golobovimi policaji?

Muzej slovenske osamosvojitve je žrtev obračunavanja z demokracijo in slovensko zgodovino. Bil naj bi simbol zrušitve komunizma in uvajanja parlamentarne demokracije. Da bi izbrisali Demos in njegovega predsednika, komunističnega zapornika, hočejo dvigniti oznovca Bučarja. Zlorabljajo ga, da bi ustoličili Kučana, ki ga je dal preganjati. Nekronani kralj nestrpnosti v slovenski zgodovini se,  potem ko je ugotovil, da je »znanstvena« Repetova biografija zgrešila namen, ne more zadrževati. Ukazal  je uničenje »pučnikovskega« muzeja. Še zlasti ker je kot eno prvih velikih akcij postavil razstavo in organiziral simpozij o Jožetu Pučniku. Kučan ga ne prenaša! Vlade, ki z njim stoji ali pade, ne zanima, da pri izpolnjevanju ukaza žali in ponareja zgodovino, ne zanima je, da na simbolni ravni izničuje največji dosežek Slovencev, prezira pravico državljanov do samospoštovanja, zgodovinske resnice. Vsiljuje  mnenje, da so komunisti 27. aprila 1941 začeli pripravo na  ustanovitev slovenske države, kar so izpeljali s pomočjo leta 1968 ustanovljene teritorialne obrambe pod vodstvom Milana Kučana. Potem ko jim ni uspelo onemogočiti simpozija o Jožetu Pučniku, so 2. februarja ob 100. obletnici njegovega  rojstva z Jankovićevo finančno pomočjo izpeljali simpozij o Francetu Bučarju. Jutro po tistem, ko je I. Omerza predstavil knjigo, kako ga je Kučanov Ertl preganjal. Udeležil se ga je Kučan osebno s svojimi dvorjani in z njegovemu dvoru podložnimi zgodovinarji. Avtorice monografije o njem dr. Rosvite Pesek zaradi prepričanja, da je bil svojeglav, nepopustljiv, trmast, discipliniran in bojevit, izvrsten mislec širokih obzorij, taktik in analitik, deloholik do zadnjega, kristjan, velik Slovenec in prepričan Evropejec, ni bilo med njimi. Mož, ki je o Kučanu javno govoril, da bi moral pred sodišče zaradi veleizdaje, se gotovo obrača v grobu. Je slovenska demokracija glede na dejavnost vlade in prepričanja, da bo vladala najmanj do leta 2030, stisnjena v kot?

Eden od očitkov prejšnji vladi so bili protikoronski odloki. Sedanji tega zaradi večine v parlamentu ni treba početi. Zato zlorablja parlamentarno premoč in se poslužuje nujnih zakonodajnih postopkov.  Izigrava in smeši parlament! Norčevanje so obljube najemniških stanovanj. Po predvideni poti ne bodo zgradili niti desetine napovedanih!

Slovenska parlamentarna demokracija je ogrožena na številnih ravneh. Na idejni ravni s čaščenjem totalitarizma in ponarejanjem zgodovine,  na praktični z zatiranjem parlamentarizma in demoniziranjem opozicije. Zato je ta prisiljena v boj za preživetje, še zlasti ker del nje z vlado prav po kocbekovsko kolaborira.

Demonstracije upokojencev so pokazale pot izhoda in rešitve. Dokazali so, da jenullovci ne obvladujejo civilne družbe. Ob 50 odstotkih zvišanja cen kurjave, ob vse bližji in nič manj neugodni prehranski draginji, ob zadrževanju pokojnin – upokojenci morajo kreditirati državo – te poti ni težko odkriti. Potrjuje se resnica, da so socialno vprašanje in sklicevanje na pravno državo, »staro pravdo«,  pri Slovencih pa tudi nacionalno vprašanje še vedno najbolj učinkoviti v političnem boju. Proti temu ni orožja. Toliko opevani kulturni marksizem se prikaže kot papirnati tiger.

Seveda je treba biti  pri socialnem vprašanju in pravni državi skrajno odgovoren. Zlorabljanje in, bog obvaruj, norčevanje iz njiju, kot kaže primer komunizma, pelje v politični samomor.

Zaradi neumnosti sedanje vlade, primera sta Muzej slovenske osamosvojitve in norčevanje iz slovenske rakrane sodstva in tožilstva, ne potrebuje sovražnikov. Trenutno se je bolj bati, da se bo zaradi napak in  neumnosti (protimesna gonja) začela ljudem smiliti. To bi ji bolj pomagalo kot vse obljube, ki jih je toliko, da jih sproti pozablja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine