14.6 C
Ljubljana
sreda, 10 avgusta, 2022

Največje migracije v zgodovini?

Piše: Gregor Preac

Turizem in terorizem se združujeta. Turizem je tarča teroristov, napadeni tujci so globalna promocija terorističnih skupin. Imamo pa tudi terorizem turizma kot tudi turizem terorizma. Razpasli so se z globalizacijo, s padanjem meja, odpiranjem poti in z lažno moralo. Terorizem turizma se iz zahodnega sveta seli v tretji svet, turizem terorizma pa iz tretjega sveta na Zahod.

Seksualni turizem je zagotovo terorizem turizma, posebej pedofilija. Turizem prispeva okrog 8 odstotkov toplogrednih plinov. Dodatno poveča uničevanje gozdov, onesnaževanje in porabo vode, pozidavanje morske obale, jezerskih obrežij … Prvič je število turistov doseglo milijardo potujočih leta 2012, sploh po vzponu Kitajske, Brazilije in Rusije.

Terorizem pa je zadnje desetletje vezan skoraj izključno na islam; v obdobju 1970−2019 170.000 terorističnih dejanj, leta 2019 13.826 mrtvih, škoda 22,4 milijarde evrov. Turizem terorizma, terorizem in antisemitizem so se v EU razplamteli s prihodom 2,5 milijona migrantov iz Afrike in Azije. 80 odstotkov migracij je goljufija, povezana z mafijo, islamsko agendo, reševanjem sociale v predindustrijskih totalitarnih islamskih državah, obubožanih od neznanja in nasilja srednjeveškega islama. Množične migracije iz islama v EU so socialni turizem!

S pandemijo covida-19 je turizem leta 2020 doživel največji padec v zgodovini: 74 odstotkov; opomogel naj bi se spet leta 2022/23. Največji izpad prihodkov iz turizma imajo države Magreba oziroma severne Afrike, od koder prihaja tudi levji delež ilegalnih migrantov. Egipt naj bi bil v letu 2020 z zmanjšanjem prometa v Sueškem prekopu, v turizmu, v pošiljanju denarja egiptovskih delavcev v tujini ob petino vseh prihodkov, samo turizem je prinesel 15 milijard evrov manj. Maroku turizem predstavlja 6,4 odstotka BDP, leta 2020 naj bi bili zgubili šest milijard evrov. Tudi prihodki od nafte v Libiji in drugje so precej manjši.

Tretji svet, na primer Tajsko, je pandemija šele zdaj močno udarila, pa tudi cepljenje v tretjem svetu poteka še počasneje kot v Evropi. Socialna slika je tam zelo slaba, kar kažejo velikanski nemiri v Južni Afriki, kjer je ropanje supermarketov povsem ohromilo državo, preskrbo, prihaja do lakote, turizma seveda še dolgo ne bo. Nemiri so na Kubi. Kako bodo Maroko, Alžirija, Tunizija, Egipt, Libija in južneje obvladali obubožano prebivalstvo, ohromljeno gospodarstvo?

Je bruseljska birokracija pripravljena na pokoronsko obdobje velikih migracij iz dodatno obubožanega islamskega sveta? Videti je, da EU ni pripravljena niti na pokoronsko obdobje samih Evropejcev! V Nemčiji je število ljudi, ki na bančnih računih nimajo gotovine in živijo iz dneva v dan, s 45 odstotkov zraslo na 56 odstotkov! Povodenj še pridaja h kaosu, revščini, nemoči, apatiji in potem jezi! Ob vsem tem Nemčija odhajajoče Merklove potroši za vzdrževanje 1,5 milijona migrantov 20 milijard evrov na leto!

Hkrati nam znani ameriški neodvisni finančni strokovnjaki Ron Paul, Peter Schiff, Max Keiser in drugi ob velikanskem tiskanju oziroma elektronskem ustvarjanju denarja ter posledični ameriški inflaciji 5,4 odstotka, najvišji v zadnjih 13 letih, napovedujejo veliko finančno krizo že jeseni letos, najpozneje pa leta 2022.

Če znova poči v socialistični Alžiriji, bo pol milijona Alžircev bežalo v Francijo! Podobno je lahko z Iranom, Irakom, s Sirijo, z Magrebom, Balkanom pa z močno zadolženo Turčijo; Erdoganov režim komajda drži turško liro nad vodo. Lahko novo veliko množično migracijo iz islama v EU, novi množični socialni turizem in turizem terorizma torej pričakujemo najkasneje na pomlad leta 2022?

Španija, Francija, Italija, Grčija, Slovenija, pripravite se na novo invazijo! Pa tudi na invazijo iz Ukrajine in Belorusije, če bo EU še dalje drezala v njiju! Bo po pandemiji svet videl največje preseljevanje narodov v svoji zgodovini? Zahodni svet se bo moral, če bo hotel preživeti in ohraniti znanje, izumiteljstvo, urejenost, svobodo, podjetnost, naučiti, da ima globalizacija tudi pandemije in da množične migracije niso človekoljubje, temveč kaos, geti, kriminal, propad, nazadovanje, uničenje!

Gregor Preac je pisatelj, pesnik, novinar, fotograf in popotnik

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine