3.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Nadzor vstopa v državo na mejnih prehodih – kaj pa na preostanku meje?

Piše: Vančo K. Tegov

Od danes  poteka uvedeni nadzor notranje meje EU s Hrvaško in Madžarsko.  Pravijo da  poteka brez posebnosti, kar se ministrovega mnenja tiče. Baje tekoče.

Uradna stran meni,  da bodo tako državljani Slovenije kot tudi tujci, ki prihajajo v našo državo, razumeli, da gre za začasen in sorazmeren ukrep, vzpostavljen zaradi morebitne teroristične grožnje, kot je to storila skoraj vsa Evropa.  Posebej za tiste znotraj schengena, ko so vajeni da to poteka tekoče.

Po podatkih policije za zdaj posebnih odkritij v smislu ogrožanja varnosti ne beležijo, občasno le kakšen nezakonit prehod meje, ki pa je pravzaprav stalnica.

Tako uradno in za javnost. Kako je v resnici?

V četrtek je namreč  Slovenija sprejela odločitev o uvedbi  nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko, ker  Hrvaška slabo varuje zunanjo schengensko mejo z BiH, kar ni daleč  od resnice, vendar je to le obliž na povsem zgrešeno upravljanje z migracijami. Vse  skupaj prepozno.  Država ima polno in prepolno zasedene  objekte , ki so namenjene za začasno zadrževanje do rešitve nekega statusa. Potem pa vidimo, da nekateri  izmed njih na prvi protest zoper Evrop in Slovenijo se derejo, da želijo Palestino od reke Jordan do sredozemskega morja. Dragi moji, te in takšne se zapira  in procesira, ne pa da s pomočjo nevladnih organizacij, ki zapravljajo davkoplačevalski denar za njihovo kričanje in ogrožajo mir in spodoben način življenja, ki ga želimo na svoji zemlji imeti.

Mir in zmanjšanje ilegalnih prehodov čez zeleno mejo in s podrtimi panelnimi ograjami ne bo mogoč. Še večja neumnost je, za katero sicer obtožujejo Hrvaško, češ noče  sprejeti dodatno napotitev dodatnih sil Frontexa, da ne bi mislili da ne zmore sama. Slovenija »noče«,  ob grožnji realne slike, da bo Italija uvedla na naši meji, je pohitela da bo to potrebno na vzhodnih mejah.  Me prav zanima ali bo to tema pogovora na današnjem »tajnem«  posvetu Svobode in njenega »prvega«  ešalona odločevalcev na »tajni« lokaciji  na Štajerskem, ali  pa bo  čislanje lastne zaslepljenosti  z »uspehi«, ki jih dosegajo, posebej na  področju varovanja meje oziroma upravljanje z migracijami.  Še bolj je potrebno  budno spremljanje v notranjosti  že prisotnih »upravljanih«  migrantov.

Vse drugo,  v kolikor ne bo takoj vidnih rezultatov, je mešanje megle in še več in še hujše ogrožanje varnosti lastnih državljanov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine