14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Nacistična zloraba športa

Piše: Gregor Preac

Evropsko nogometno prvenstvo 2020, zdaj. Nemčija, Merklova, Von der Leynova so znova grobo zlorabili Evropsko unijo in šport z vmešavanjem v notranje zadeve Madžarske, in to z neposrednim povezovanjem madžarskih športnikov z Orbanom in madžarsko politiko. Nemci ne morejo iz svoje stare kože! Nogometna tekma med Nemčijo in Madžarsko v Münchnu je bila že dneve prej povsem spolitizirana, nemška politika in mediji so izvajali pritisk in pravi medijski pogrom na madžarske igralce, skratka − nešportno, nepošteno, (nacistično) nasilno.

Kaj imajo madžarski športniki z madžarskim zakonom, ki med mladoletniki omejuje gejevsko, lezbično, transgender propagando in pedofilijo? Častno zastopajo svojo državo ne glede na trenutno vlado in njeno politiko!

Že Hitler in Goebbels sta ugotovila, da so šport, olimpijada oziroma vsako večje tekmovanje lahko odlična propagandna priložnost, sredstvo za širjenje ideologij, za indoktrinacijo in za drugo zlorabo množic, združevanje v silo in moč, poenotenje. Leni Riefenstahl je s filmom Triumph des Willens (Zmaga volje) z nacističnega kongresa v Nürnbergu leta 1934 pridala piko na i, popolno glorifikacijo in zlorabo lepote mladega telesa za manipulacijo uma.

Športne prireditve in promocija neke ideologije
Ali ni danes vse to umetelno in prikrito stkano v pomembni nogometni tekmi, pomembnem prvenstvu, naučeno iz nacistične Nemčije in komunistične Sovjetske zveze? Kamere, mediji, komentatorji, množice, kričanje, ekstaza, stampedo, vojna med gladiatorji in vojna med navijači pa v prenosih podtikanje reklamnih sporočil oglaševalcev, ki dokazano delujejo in si greš v hladilnik po pivo, čips, ko ti oglas tako narekuje. Ali pa ostane v tebi dolgo, za naslednjič, za zmeraj. V Sovjetski zvezi pa tudi v Jugoslaviji so na stadion podtaknili slavilni napis voditelju, njegovo velikansko sliko, parole revoluciji, socializmu, delu …

Foto: Twitter

Kako torej globalno in praktično zastonj promovirati sebe oziroma svojo ideologijo? Najprej moraš ideologijo zaviti v človekoljubje, se prikazovati kot ogrožen, kot iskalec pravičnosti, presenetiti organizatorje, krovno organizacijo. Ko so želeli organizatorji odločilne tekme med Nemčijo in Madžarsko za uvrstitev v osmino finala na predlog nemških socialdemokratov (SPD), Zelenih in LGBT glavno tribuno stadiona v Münchnu svetlobno okrasiti z mavričnimi gejevskimi barvami, je UEFA naposled vendarle odreagirala, in to odklonilno in pravilno; tako bi morala že prej pri klečanju v podporo Black Lives Matter (BLM)! A sta zatem nemška levica in LGBT pred stadionom navijačem delili mavrične zastavice, bližnja visoka vetrnica je oddajala svetlobne signale mavrice, vratar nemške reprezentance Neuer je nosil mavrični kapetanski trak.

Madžarska in Jesse Owens
Nemški navijači so žvižgali madžarski zastavi, madžarski himni, torej tudi madžarskim športnikom, Madžarski, gostom. Premier Orban je odpovedal obisk tekme. Lep dosežek levice in LGBT. torej, spodbujanje sovraštva, in to na športni prireditvi, sicer pa je to njihova stalnica na vseh prireditvah tudi v Sloveniji! Skratka, ideologija LGBT, politika je prišla na stadion skozi stranska vrata in tudi drugim gibanjem sveta pokazala, kako se da. Jutri bodo na stadionih plapolale rdeče zastave komunizma, nacistične zastave, zastave Antife, palestinske zastave, zastave Hezbolaha in drugih džihadistov, zelene zastave islama … Ali pa bo kak navijač ali letalnik (dron) projiciral kak svetlobni napis oziroma parolo na igrišče, tribuno, zaslon. Tako sem si po dolgem času ogledal nogometno tekmo, jezen, da spet politika, ideologija posegata v šport in v vse pore življenja. Navijal sem za Madžarsko, majhnega, preganjanega, kot bi leta 1936 na olimpijskih igrah v Berlinu glasno navijal za črnega šprinterja Jesseja Ovensa in bi jasno danes tudi za gejevskega športnika, če bi ga sramotili ali nešportno zlorabili za ideologijo, politiko.

Jesse Owens gold medal from Berlin 1936 Olympics sold at auction | News | DW | 08.12.2013
Foto: Wikipedia

Madžarom je zmanjkalo dobrih 6 minut, da izločijo nemško enajsterico. A pokazali so srce, pogum, odločnost, igrali v Münchnu pred 14.000 gledalci neodločeno 2:2 in dali tudi nam, Slovencem, vedeti, da moramo biti mi, majhni, drugačni, kljubovalni, boljši od velikih, enotni! Bravo, Madžari!

Gregor Preac je pisatelj, pesnik, novinar, fotograf in popotnik

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine