12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Mesto Atlanta uničili vandali iz gibanja Antifa

Piše: Peter Marko Tase

Osemnajstega januarja je Manuel Esteban Paez Teran iz Tallahasseja na Floridi na tako imenovanem avtonomnem območju ustrelil in hudo ranil policista georgijske državne policije, nato pa je v streljanju napadalec izgubil življenje. »Avtonomno cono« že osemnajst mesecev zaseda gibanje »Stop Cop City«, ki ima namen ustaviti graditev prihodnjega centra za usposabljanje za javno varnost v Atlanti. Zasedeno mesto je bilo namreč izbrano za graditev šolskega centa za usposabljanje organov kazenskega pregona in tudi reševalcev. Antifovci se predstavljajo kot uporniki proti sistemu, ki se trudijo ohraniti košček lokalnega gozda, dejansko pa jim gre predvsem za to, da bi preprečili graditev policijskega objekta, ohranitev gozda jim je le pretveza. 

V soboto, tri dni po streljanju, so zamaskirani urbani teroristi, oblečeni od glave do pet v črna oblačila, korakali po ulicah in vzklikali: »Če ga boste zgradili, ga bomo zažgali.« Na stotine skrajno levičarskih aktivistov, med njimi Antifa, se je zbralo v središču Atlante, da bi protestirali proti smrti svojega tovariša, ki je v začetku tedna umrl v streljanju s policijo.

Atlanta, dom poletnih olimpijskih iger leta 1996, se je spremenila v kaos in plamene; mesto potrebuje neomajno lokalno vodstvo in močnejšo policijo. Kriminalce iz skupine Antifa je treba privesti pred sodišče in jih kaznovati po najvišji mogoči stopnji zakona.

Banditi Antife so razbijali podjetja, avtomobile in tudi stavbo policijske fundacije v Atlanti. Z eksplozivom so zažgali policijsko vozilo. Videoposnetki so pokazali, da so nasilni skrajneži delovali organizirano, na primer, da so z velikim transparentom skrili kolege, ki so zažgali policijsko vozilo, iz skupne vreče pa pobrali velike kamne in jih uporabili kot izstrelke.

Več terorističnih osumljencev je bilo aretiranih in obtoženih zaradi zasedbe državne lastnine, nasilni napad v središču Atlante pa so organizirali razvajeni privilegirani otroci, ki so prišli v Georgio iz drugih zveznih držav.

Med aretiranimi je bil tudi Francis Carroll, ki izhaja iz družine multimilijonarjev. Carroll je bil do sobotne aretacije na prostosti zaradi položene varščine po aretaciji zaradi domačega terorizma na avtonomnem območju v Atlanti prejšnji mesec. Je sin kirurga multimilijonarja in prihaja iz bogatega mesta Kennebunkport v zvezni državi Maine, kjer živi tudi nekdanji predsednik George W. Bush.

Carroll je med šestimi osebami, ki so jih 13. decembra aretirali in obtožili domačega terorizma, napada z oteževalnimi okoliščinami in drugih kaznivih dejanj po vrsti napadov na premoženje na tem območju, kraje avtomobila in napadih na policiste. Za vse so plačali varščino aktivisti, ki so s pomočjo Twitterja množično financirali njihovo pravno obrambo.

V znak solidarnosti z okupacijo v Atlanti so zaradi domnevnega vandalizma in napada na policista aretirali transspolnega otroka demokratske zvezne poslanke Katherine Clark (D-Massachusetts).

Antifa si dejansko zasluži, da je uradno imenovana za teroristično organizacijo. Kadar neka organizacija napade dom sedanjega ameriškega senatorja, požiga mesta po vsej državi in ubija Američane zaradi njihovih političnih prepričanj, bi jo običajno označili za teroristično organizacijo. Namesto tega demokrati, kot je Kamala Harris, zbirajo sredstva za reševanje kriminalcev iz zapora. Antifa in demokrati, ki jo podpirajo, so sovražniki ameriškega ljudstva.

Z Antifo so bili povezani primeri požigov, kot so zažiganje policijskih avtomobilov ali stavb, celo požgana mesta; na primer v Kenoshi v Wisconsinu (25. avgust 2020).

Članica zveznega predstavniškega doma Marjorie Taylor Greene načrtuje zakonodajo, s katero bo Antifa razglašena za »teroristično organizacijo«.

Greeneova  je izjavila: »Mislim, da je Amerika pošteno naveličana Antife; to so kopenske enote demokratske stranke … Nikoli jih ne preganjajo. To je zato, ker, saj poznamo resnico, imajo v teh mestih oblast demokrati. Čas je, da nekaj storimo glede Antife,« je nadaljevala. »Zato bom predstavila zakonodajo, ki bo Antifo razglasila za domače teroriste. Ker jih je treba uničiti. Raziskati moramo, kdo točno so in kdo jih financira.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine