-1 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 decembra, 2023

Menstruacija in ograja

Piše: Davorin Kopše

Ograja je od nekdaj neke vrste naprava, ki preprečuje prehod. Lahko je kamnita, lesena, železna, žična … lahko varuje pred padcem npr. po stopnicah, z balkona, v prepad ipd. ali poškodbami, ločuje zemljišča in ima še mnoge druge funkcije. Kljub dolgi zgodovinski dobi obstoja ograj pa so začeli nekateri v Sloveniji vztrajno ponavljati, da ograja nima nobene funkcije in je zato ne potrebujemo. Za tem so seveda višji cilji svobodnjaške oblasti, ki nam zagotavljajo točno tisto, česar si Slovenci ne želimo in kar Slovenci zavračamo. Nočemo, da nas dnevno oblegajo trume, ki vdirajo v državo mimo mejnih prehodov, nas ogrožajo varnostno, socialno, kulturno … k nam prinašajo nemir, nelagodje, nevarnost … in nenazadnje delijo nas same. Menstruacija pa je precej intimna stvar, a dandanašnji je tudi ta na dnevnem redu. Tudi zanjo poznamo pripomočke, ki ustavljajo.

Ograje na mejah ustavljajo nehumano tihotapljenje ljudi, v Sloveniji pa bi naj bile nehumane. Tako vlada in ministrstvo za notranje zadeve, ki ga domnevno vodi Tatjana Bobnar, vse več pa nas sumi, da ga ne. To je tista Tatjana Bobnar, ki je v preteklosti dokazala svoje drugačno razmišljanje, ko je kot generalna direktorica policije aktivno sodelovala pri postavljanju iste ograje, ki jo danes ruši. Na primeru lahko vidimo, da gre za ministrico, ki je sposobna svoja stališča prilagajati političnemu vetru, kar ni nič drugega kot hinavščina in izdaja za svoje osebne koristi.

Pišem, da ograja ustavlja in ne ustavi. Prav to pokvarjena oblast obrača in izkorišča za poceni propagando in prilizovanje nevladnim organizacijam, ki migracije spodbujajo, da bi si pred njimi kupila mir. Sprevrženo početje je dolg izpred volitev, kjer so prav te organizacije dale vse od sebe, da proslovenska vlada ne bi ponovila svojega mandata. Protislovenska vlada Roberta Goloba pač ne more iti po poti vlade, ki je krepila slovenstvo.

Povsem jasno je; ograj ne umikajo zato, ker te ne ustavljajo nezakonitih migracij, kot sami trdijo. Umikajo jih zato, da migrantov ne bi ustavljale. Ker globalni progresivci v imenu kulturnega marksizma spreminjajo svet in želijo vzpostaviti nov družbeni red.

Nacizem in komunizem sta izdelala načrt ustvariti novega človeka. Želijo človeka, ki bi bil drugačen po videzu, razmišljanju in odnosu do posameznika, družine in države. Ta hudičev načrt do danes ni opuščen. Pojavlja se v vedno novih oblikah, zadnje čase pa poskušajo izvesti tudi veliko zamenjavo. Cilj ni zgolj to, da bi prišleki ustvarili novega človeka, potrebujejo kaos in večinsko podporo. Najprej volivce, kasneje pa novodobne sužnje. Na koncu bodo izdali in ugonobili tudi svoje današnje podpornike. Ljudje se ne bodo mogli upreti na nič, ker jim nič ne bo ostalo. Načrt je ubiti nacionalno zavest in domoljubje.

V zvezi z navedenim je vredno poudariti, da si nacizem izvorno prisvaja pravico do uveljavljanja novih biologij, komunizem pa novih sociologij. Torej temeljita na lažni biologiji (zdravi, plavolasi, lepi in srečni ljudje) in lažni sociologiji (odprava religioznosti in razrednosti). Danes je oboje združeno v kulturnem marksizmu, ki zanika naravne spole in človeško naravo. Zanje biološki spol ne obstaja več, ampak si prisvajajo pravico do določitve spolov.

S to zablodo danes govorijo o okrog sto različnih spolih, ki naj bi definirali človeka. Na tem področju bi morali močno potegniti ročno zavoro in ustaviti to norijo. Vendar je že močno prisotna vsiljena misel, da tega trenda ni več mogoče zaustaviti – podobno kot migracije. Vse se na koncu odvija po ključu; ne moremo ustaviti, zato legalizirajmo. Tovrsten “napredek civilizacije” je umazana laž, ki jim prinaša velikanske dobičke in komfort.

Še huje od same ideje kulturnega marksizma, ampak v slepoti množic, ki so ravnodušne in sploh ne vedo, za kaj gre ali pa nasedajo pogubnim idejam, ker so jim deformirali ogledalo. V njem vidijo mavrico, na koncu katere je spol drugačen kot na začetku, kjer laž zakriva megla in je past, ki nas ujame v dekadentno okolje. Slaba presoja in izbira enih na koncu postane mora vseh. Ker je zanikanje ali ponarejanje učiteljice zgodovine udobje.

Svoboda neumnosti in zablod

Diktatura svobodno diktira način, tempo in kakovost življenja svojih podložnikov. Podložniki niso le tisti, ki se z njo odkrito ne strinjajo in so zato obravnavani kot drugorazredni. To so tudi tisti, ki se udinjajo diktaturi in za svoje materialne in statusne koristi plavajo s tokom diktatorjev. Ko opazujemo otroke, spoznamo, da pokvarjenost ni v človekovi naravi. Spremeni jih odraslost, pohlep in izprijena ideologija. Najhujši postanejo hlapci, ki na več stopnjah iz drugih delajo še večje hlapce, da bi sami sebe naredili za oblastnike.

Foto: STA

Zadnja pogruntavščina svobode misli, besede in dejanj ter celo prepričevanj je menstrualna revščina. Izmislilo se jih je tistih pet do deset feministk iz Inštituta 8. marec z ženstveno in graciozno Niko Kovač na čelu. Začele so širiti vest, da izdatki za ženske higienske pripomočke povzročajo revščino žensk. Ni res. Ženska namreč za tovrstne potrebe v nobenem primeru ne potroši več kot deset evrov na cikel. Vsa hajka okrog tega se mi zdi precej žaljiva za ženske, ki so za to svojo naravno, verjamem, da nadlogo, znale vedno poskrbeti. Celo v času splošne socialistične revščine. Najbrž bi bilo zato najbolje, če bi to ostalo del njihove intime.

Seveda ni mogoče biti a priori proti pomoči, če je ta res na mestu. Če je študija pokazala, da ta potreba obstaja, naj se na stranišča tiho uvede dodatni »delilnik« higienskih vložkov, pa je. Z zavojčki, v katere se zavijejo uporabljeni vložki, sem se prvič seznanil, ko sem jih v živo videl v nekem hotelskem stranišču. Nič pompa. In prav je, da so. Moti hrup, ki ga o t. i. menstrualni revščini zganjajo tisti, ki povzročajo splošno revščino.

Njihov zadnji podvig je zavrnitev opozicijskega zakona o dohodnini, ki je prinašal višje neto plače in bi se v skladu z njim dvigovale še nekaj let. Nov predlog svobodnjakov plače vsem niža. Tudi tistim z najnižjimi dohodki in prav tako tistim, ki morebiti nimajo za vložke, za katere se deklarativno zavzemajo. Levičarji ti najprej na velikem odru dajo pet evrov, potem pa ti jih potihoma in na skrivaj poberejo stokrat toliko, če jim podeliš oblast. Torej zelo levičarsko uravnoteženo; višji davki, nižje plače, inflacija, draginja in zastonj vložki.

Pa se za konec vrnimo še malo k ograjam, ki so tako kot higienski vložki bariere. Ograje ne ustavijo nezakonitih migrantov stoodstotno, jih pa uspešno ustavljajo in kanalizirajo. Ker občasno kak migrant prepleza ograjo, jo preluknja ali pod njo skoplje rov, naj bi bila ograja neučinkovita, trdijo. No, tudi mimo ali skozi higienski vložek se kdaj prebije kaka kapljica. Vsa sreča, da v vseh norostih vendarle niso konsistentni. V tem primeru bi poleg ukinjanja ograj na meji analogno ukinili tudi higienske vložke in tampone, ki jih ženske celo v svobodi nujno potrebujejo. Higiena (ne le menstrualna) in varnost v svobodi pa taka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine