7.7 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

Miniolimpijada v pljuvanju koalicijskega partnerja v sklepni fazi

Piše: Vančo K. Tegov

Od trenutka, ko se je zgodil precedens in je prišlo na dan, je preteklo več kot šest tednov. In sedaj se še bolj mešajo štrene in nitke, v katerih se bo davilo in politično zadavilo bistveno večje število davljencev.

Najprej se je DŠP davila sama, »suvereno«, bom že kako, jih bom malo »poslalomirala« med zapletenimi pravniškimi formulacijami. Pa nič od tega. Je že bila napol »plava«, če že ne rahlo pomodrela od samodavljenja. Potem si je sposodila za rang nižji establišment na ministrstvu za pravosodje. Obglavila je del uradništva in želela je biti čista, češ da obvlada »pucanje«. Da se za vsem tem skrivajo bolj velike ribe in da še vedno drži rek riba smrdi pri glavi in ne pri repu, kot je želela prikazati »svetovno« znana zagovornica vojnih zločincev, kaže tudi, da se »smrad« širi v višja nadstropja odločevalskih struktur. Del tega smo nazorno slišali s strani predsednik SDS Janeza Janše, ki je na POP TV govoril o aferah vlade, ki jih gledamo iz dneva v dan, pa tudi o napovedani interpelaciji. V pogovoru se tako ni mogel izogniti omembi nakupa stavbe na Litijski 51 v Ljubljani, pri čemer je kot trikratni predsednik vlade prepričan, da gre za širši krog krivcev za takšen posel.

Janša je Urošu Slaku zelo nazorno pojasnil, da mu ne morejo prodati zgodbe, da o tem poslu predsednik vlade ni vedel nič. Kot trikratni predsednik vlade ve, da minister za finance iz državne rezerve, namenjene za katastrofe, ne more brez privolitve premierja nakazati 6 milijonov evrov. To se po besedah prvaka SDS vpraša predsednika vlade pred posredovanjem gradiva na sejo vlade. »Ne mi govoriti, da lahko finančni minister brez dovoljenja predsednika vlade iz državne rezerve vzame 6 milijonov evrov,« je med drugim dodal Janša.

Certificiran grobar državnih podjetij deli proračunski denar z levo roko
V tej zelo škodljivi »bumbarijadi« na škodo državljanov se ne moremo izogniti vtisu, da je ravnanje človeka, ki zaseda položaj ministra za finance, Klemen Boštjančič torej, od prej znan kot certificiran »grobar« nekdanje osrednje letalske družbe Adria Airways, ki z denarjem državnega proračuna ravna kot pijan »birt«, ki vesel, da je imel dober dan v oštariji, na koncu dneva »tala« viške iz rezerve, ne da bi razmišljal o tem da se proračunske rezerve porabljajo za kaj drugega in ne za Dominiko, ki pod nujno mora nekaj kupiti.

Sedaj pa isti pijani »birt« pričakuje od nepozorne zapravljivke in njenih pajdašev opravičilo. Češ, jaz vam dajem, vi mene pljuvate. Kmalu bodo na vrsti male olimpijske igre z osrednjo disciplino »maratonsko pljuvanje v premčno tarčo koalicijskega partnerja«. Glavna trenerka manjšega partnerja pa hoče, preden jo odpustijo, »prodati« čim več tekem in seveda dobiti več denarja za mirno politično drugoligaško plavanje.

Sončni Robi »Solar« je visoko nad oblaki
Takšne prakse si po mnenju Janše ne bi privoščil niti minister države Zimbabve. Se pa lahko takšna zadeva izpelje, ko minister dobi zeleno luč predsednika vlade. In vsak predsednik vlade bi ob takšnem poslu preveril ceno in cenitev.

Ampak sončni kralji tega ne potrebujejo. Denar je že prenesen in v sončne destinacije že naložen. Drugo je dramaturgija, da te zvija. Upamo samo lahko, da jih bo čimprej zvilo. V normalni državi bi jih že odplaknilo v politično kanalizacijo. Obstaja bojazen, da bodo te miniolimpijske igre v pljuvanju nasprotnika imele še več poddisciplin, za katere ta čas potekajo kvalifikacijski boji. V naslednjem krogu, ko bodo znani vsi uvrščeni v sklepne boje, bo sledil povzetek, primeren za vaša ušesa in oči.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine