19.6 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

Ko bi Golob ne bil Aleksandra Pivec

Piše: Lea Kalc Furlanič

Dvojna merila: Pivčevo so za podoben primer osrednji mediji raztrgali, Golob pa je, kot kaže doslej, nedotakljiv.

Na nedeljo, dan po državnem prazniku, so TW-stran uporabnika Vlada Republike Slovenije, ki v dokaj administrativnem, resnem jeziku objavlja uradne zaznamke o aktivnostih vlade, zasuli številni komentarji. Komentatorji so se precej kritično odzvali na pojasnilo vlade, zakaj je premier Robert Golob dan prej s seboj na službeno pot vzel del družine ter da je stroške zanj poravnal sam. S portala Siol.net so namreč predhodno poslali novinarsko vprašanje na to temo. »Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane,« so še zapisali.

Ob tem zmoti nekaj povednih podrobnosti. Denimo, zakaj vlada ob nedeljah preko twitterja odgovarja na novinarska vprašanja, ki so za povrh na pol zasebne narave? Na njenem uradnem TW-profilu je to sprožilo poplavo poljudnih, žaljivih, nedostojnih zapisov, ki ne sodijo ne v zvrst ne na nivo uradnih objav. Zmoti tudi premierjevo ravnanje, saj se povprečnemu državljanu zdi ustrezneje, da bi se namesto srečanja Evropskega sveta v Bruslju (teh bo najbrž še) udeležil slovesnosti ob dnevu državnosti, posebno letos, ko je prvo leto predsednik vlade.

Da je premier s sabo v Bruselj vodil enega od svojih treh otrok (vir: Požareport), sicer ni jemati ravno za škandal, še posebno, če mu je (tako preko TW zatrjujejo na vladi) letalsko vozovnico in bivanje sam plačal. Bolje bi bilo opozoriti, ali se to pritiče novopečenemu predsedniku vlade, ki sicer že ima na plečih nekaj očitkov (od visoke plače oziroma nagrad dalje). In pomisliti, ali je – glede na spremstvo otroka – svojo funkcijo na srečanju v Bruslju oddelal, kot bi moral. Bil dovolj pripravljen, zbran, produktiven, učinkovit. Da ni šel le na izlet z družino.

Naslednje je vezano na merila: Pivčevo so namreč za podoben primer osrednji mediji raztrgali, Golob pa je, kot kaže doslej, nedotakljiv. En tvit in sporočilo za javnost na STA, pa je rešil sicer vprašljivo zadevo! Podvprašanja in izkaz računov seveda »niso predvideni« (bi rekel on). Tako je pač obnašanje samodržca, zapiše pod tvit vlade eden od komentatorjev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine