19.6 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

Kdor molči, ko bi moral govoriti, pritrjuje

Piše: Bogdan Sajovic 

Ondan sem slišal, da so podjetniki hudo nezadovoljni z golobjo vlado. Menda zdaj vse več podjetnikov lamentira, da golobnjaki nimajo prav nobenega načrta, kako se spopasti s krizo, ki je na obzorju. S problemi na svetovnem trgu energentov, z rastočo inflacijo, s tem, da slovenski kredit v tujini usiha in se je bati tudi znižanja bonitetnih ocen.

Napoved gospodarske rasti, ki je bila v času Janševe vlade odlična, se je že korenito zmanjšala in njenega padanja naj še ne bi bilo konec. Pripravlja se menda tudi sveženj sprememb, predvsem na področju davkov, proračunska sredstva se bodo preusmerila iz infrastrukturnih projektov v malhe neštetih nevladnih organizacij in tako naprej.

Skratka, podjetniki ocenjujejo, da se njim in gospodarstvu nasploh ne piše nič dobrega. Priznam, da bi rad potočil solzico ali dve zaradi njihovih muk, ampak, po pravici rečeno, mi za njih dol visi. Kje, hudiča, pa so bili v času volilne kampanje? Zdaj vzdihujejo, da je šlo pod Janševo vlado gospodarstvu odlično, da je bila gospodarska klima dobra, prav tako so bili dobri obeti za prihodnost, kar so dokazovale tudi številne statistike doma in v tujini. Da je imela Janševa vlada posluh za podjetnike, da so načrtovali naložbe, ki bi koristile tako državljanom kot gospodarstvu.

So vrli podjetniki to v predvolilnem času odkrito povedali? So odkrito povedali, da bo zmaga Goloba in kulovcev strup za razvoj in gospodarstvo? Saj so menda gledali predvolilna izvajanja tedanje opozicije in dojeli, kam veter piha? So zbobnali skupaj svoje zaposlene in jim povedali, da bo zmaga golobnjakov na volitvah prizadela gospodarstvo in ogrozila tudi njihove plače in delovna mesta? Niso.

Stari Latinci so rekli: Kdor molči, ko bi moral ali mogel govoriti, pritrjuje. Izvolili so si torej golobji ples in zdaj nimajo kaj tarnati. Tako to gre, volitve imajo posledice, dejanja ali ne dejanja pa tudi …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine