1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

Katičevi vaflji vs. Možinove Dražgoše

Piše: Lea Kalc Furlanič

Nekatere so oni dan ponesrečeni »vaflji« podpredsednice stranke SD Andreje Katič med nastopom na TV-soočenju domala razvedrili. Četudi si takega zdrsa predstavnica politične stranke s kilometrino, tako vehementno prepričane v visoko zmago na volitvah, ne bi smela dovoliti, še manj si ga odpustiti.

Je pa imela Katičeva, celo nekdanja obrambna ministrica, salomonsko srečo, da se ji je ta usodna beseda izrekla ravno na predvečer praznika šaljivcev. Tako jo javnost ni raztrgala (no, najbrž je tudi sicer ne bi, saj je je stranka SD nedotakljiva), ampak je njeno ponesrečeno menjavo »vatlov« – v besedni zvezi »meriti z enakimi vatli« – z »vaflji« le pretvorila v simpatično prvoaprilsko. Temu se v političnem žargonu reče negativna propaganda, zato se Katičeva utegne kakšni volivki celo zasmiliti …

Po drugi strani pa se novinar in urednik nacionalne RTV dr. Jože Možina zaradi vse gnojnice, ki so jo javnost in njegovi cehovski kolegi zlili nanj po verodostojnem (!) Utripu o Dražgošah, ne smili prav nikomur. Prav nasprotno: novinar, ki je edini na nacionalki leta skupaj s pričevalci razkrival grozote komunistov nad slovenskim ljudstvom po vojni, levičarske politike (kot je SD) pa so jih prikrivale, je bil po dražgoškem Utripu deležen gnojnice in diskreditacij. Morda vaflji Katičeve res niso primerljivi z Možinovimi Dražgošami, a princip je, v to smo prepričani, enak. Le da je ona dobila prvoaprilsko šalo, Možina pa vislice.

Kakor je Štefančič zaradi svoje »je****« izjave s srdito tresočimi se ustnicami in vzvišeno užaljen zaradi začasne ukinitve njegovega agitatorskega Studia city požel aplavz, menjava odgovorne urednice MMC z Igorjem Pirkovičem pa gromko zgražanje kolegov, sindikata, kulovcev itd. Nazadnje so kulovci še eskalirali s sklicem izredne seje (joj, kako se jim je mudilo) odbora za kulturo v DZ. Hvala bogu so tam upravičeno doživeli pogrom. Tako Pirkovič kot predsednik programskega sveta RTV dr. Peter Gregorčič so jim nalili čistega vina. Tokrat je bila objektivna še varuhinja RTV.

V tej naši raztreščeni predvolilni državi se torej lomijo kopja na vseh frontah. Le da so vatli oblikovalcev in nosilcev javnega mnenja resnično in po krivici neenaki.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine