14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Karl Erjavec, nova Jankovićeva farmacevtka

Na Twitterju je že pred časom zakrožila novica, da si je ljubljanski župan našel novo farmacevtko. Ime ji je – Karl Erjavec, po angleško Charlie Brown.

 

V vsakem hecu je nekaj resnice. Res je, da se je čedalje bolj nervozni ljubljanski župan in voditelj zunajparlamentarne Pozitivne Slovenije po tistem, ko si ni upal iti s kandidatnimi listami v volilno tekmo, sedaj spustil v španovijo z Erjavčevo stranko. V ospredju je kajpak vojna proti Janezu Janši in njegovi SDS, kar je razumljivo. Do zdaj se je Janković z vladavino Cerarjeve SMC in globoke države dokaj udobno počutil. Odpisovali so mu dolgove, osebni stečaji podjetij njegovih sinov gredo na ramena davkoplačevalcev, da ne omenjamo vseh drugih svinjarij, zaradi katerih bi moral v vsaki normalni državi že zdavnaj na zatožno klop. Tudi zaradi zlorabe farmacevtke. Z morebitno zmago pomladne opcije bi Janković izgubil varno zavetje in tega se dobro zaveda. Pri tem seveda ni prav nič takten, ampak pove povsem naravnost, na čem temelji njegov program – predvsem na nasprotovanju SDS. Že videno? Dejansko že vsa leta tranzicijska levica svoj program temelji na tej edini programski točki. Vse govorjenje o razvoju je pač prazno čvekanje, kar se je pokazalo tudi v zadnjem mandatu.

Zagotovo se lahko strinjamo tudi s tezo, da je povezava med Jankovićem in Erjavcem povsem interesna. Janković mu po eni strani zagotovi svoja skromna dva odstotka s prejšnjih volitev (pravzaprav dve odstotni točki), Erjavec in njegov pribočnik Ljubo Jasnič si še naprej zavarujeta udobne položaje, prav tako pa si z morebitno novo neokomunistično vlado varen položaj zagotovi tudi Janković, ki očitno ne ogroža naveze Erjavec-Jasnič. Kot je na Twitterju zapisal Tomaž Štih, bi si lahko DeSUS v zameno za Jankovićev delež v prihodnji vladi zagotovila zvišanje zakonsko dovoljene zadolžitve Stanovanjskega sklada MOL. Gre torej za drobne koruptivne protiusluge, račun za to pa bomo kajpak znova plačali davkoplačevalci.

In tudi to je razlog, zakaj je Erjavec nova Jankovićeva »farmacevtka«.

Opomba: Komentar je bil prvotno objavljen v tiskani Demokraciji!

Zadnje novice

Sorodne vsebine