3.2 C
Ljubljana
petek, 2 decembra, 2022

Kako smo odprli Pandorino skrinjico in ogrozili svete krave

Drage bralke in bralci, verjetno ste danes vsaj malo spremljali izredno sejo državnega zbora in verjetno že veste, da je bila seja prekinjena. Sprva samo za pet minut, a se je izkazalo, da bo odmor veliko daljši. Namreč, podpredsednik DZ Jože Tanko je vzel besedo prepotentnemu poslancu SMC Janiju Möderndorferju, ki pa je kljub temu nemoteno nadaljeval z razpravo. Zato je dal Tanko jezičnega poslanca po dveh opominih odstraniti iz dvorane.

 

Vendar pa se odstranitev ni zgodila. Möderndorfer je ostal v dvorani. To pa je samo eden od primerov, kako se državne institucije selektivno odzivajo. Prav danes smo lahko tudi prebrali novico, da je bil tajkun Zdenko Pavček oproščen v pomembnem sodnem procesu. Se razume, kajti »ni zime za eskime«, kot večkrat tovrstno dogajanje komentira predsednik SDS Janez Janša. Če imaš v žepu izkaznico Foruma 21, te organi pregona pač obravnavajo kot sveto kravo.

Ena od teh svetih krav je očitno tudi Zoran Janković. Če bi bila Slovenija normalna država (kar pa žal ni), bi moral biti Janković že zdavnaj v zaporu, ne pa župan slovenske prestolnice. Kaj šele, da bi na volitvah dobil množično podporo. In prav to je tisto, kar zadnje čase vzbuja velike dvome. Včeraj smo objavili zelo bran članek o tem, da je Jankovićeva zmaga povezana predvsem z manipulacijo glede stalnega bivališča (najdete ga TUKAJ). Članek je sprožil številne odmeve, kajpak seveda negativne, saj smo bili deležni zagotovljene porcije zmerjanja. Kar pa nas samo utrjuje v prepričanju, da smo imeli prav. Kajti ko nas zmerjajo razni sesalci javnega denarja, ki so finančno odvisni od razvpitega ljubljanskega župana, je to za nas kompliment. In dokaz, da smo zelo blizu resnice.

Seveda je bilo jasno, da bodo članek razglasili za natolcevanje. Češ, predložite dokaze, vse črno na belem, potem pa se bomo drugače pogovarjali. Toda ali resno mislite, da bo mafijska nomenklatura javno priznala »Da, goljufali smo«? Seveda ne. Uradnega priznanja pač ne bo. Zato se lahko naslanjamo le na pripovedovanje neuradnih virov. In kar nekaj je bilo takšnih, ki so nam zaupali zelo podobne zgodbe, ker je očitno tudi mnogim Jankovićevim volivcem toliko zrastel greben, da so v kakšnem zasebnem pogovoru kar naravnost povedali, v čem je poanta velikega Zoranovega uspeha. Zoran dela, še bolj pa dela globoka država.

In kaj je naš greh? Predvsem ta, da smo odprli Pandorino (volilno) skrinjico. Zasejali smo velik dvom v poštenost volitev, kar je izzvalo tudi odziv znanega pravnika dr. Boštjana M. Zupančiča na twitterju. Zato lahko povsem razumemo bes privržencev tranzicijskih svetih krav. Težje pa je razumeti odzive tistih, ki bi morali prvi opozoriti na to, da je v Sloveniji demokracija samo še na papirju. A Pandorina skrinjica je sedaj odprta in nikoli več ne bo tako, kot je bilo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine