7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Interpelacija je trajala občutno predolgo

Piše: Lucija Kavčič

Kultura ima letos največji proračun, kar jih je kdaj bilo, in to kljub epidemiji. Vsem kulturnim ustanovam pokrivajo izpad dohodka, za samostojne kulturne delavce pa je poskrbljeno tako zgledno, da bi k nam z veseljem prišli še drugi iz tujine, ker marsikje ni tako kot pri nas.

Tudi zakon o kulturnem evru je začel veljati, ministrstvo pa je podprlo več projektov, ki so že leta čakali, da pridejo na vrsto. In še bi bilo mogoče naštevati, kaj je ministrstvo za kulturo letos dobrega naredilo, a je na tem mestu premalo prostora. Dejstvo je, da Vasko Simoniti najboljši minister za kulturo. To, kar so zganjali vlagatelji interpelacije na interpelaciji, je bilo nedopustno in neosnovano, predvsem pa je po nepotrebnem kradlo čas, ki bi ga bilo mogoče koristneje porabiti. Poleg tega je zlivanje žolča in mobing – to, da ministru »voščijo« za rojstni dan in ga v isti sapi pošiljajo v pokoj, je čisto navaden mobing, ki na interpelaciji nima kaj iskati – trajalo absolutno predolgo! Dva dni razpravljanja je odločno preveč, tudi če bi šlo za upravičeno interpelacijo.

A v tem primeru bi bil običajen delovni dan, to je osem do največ deset ur, še vedno preveč! Dela, ki ga ima ta vlada, je namreč res veliko in čas je dragocen. Pa ne le za to vlado, za vse, zato bi čas za interpelacije moral biti v pametnih mejah! Res je težko razumeti, da se je nasprotovanje in sovraštvo do sedanje vlade, ki ima za seboj ogromno opravljenega dela, tako razraslo. Prav nerazumno. In epidemija je razgalila to še bolj in do konca. Zaradi širjenja novih različic koronavirusa smo se spet znašli v popolnem »lockdownu«, a bojim se, da spričo vsega tega nasprotovanja ne bo prinesel rezultatov, ki bi jih moral, ker bo kršitev, predvidevam, še in še. Situacija se vse bolj zapleta. Kje bomo čez mesec dni? Si predstavljate? Jaz si težko predstavljam in za zdaj ne želim ničesar napovedovati, vendar bom vztrajala pri ukrepih in v podpori vladi, ki se v teh težkih časih tako trudi za ljudi. In verjamem, da je takih, ki brez velikih besed podpirajo delo naše vlade, še veliko.

Vztrajajmo pri ukrepih za zajezitev virusa, sicer se bo vse le še podaljšalo. 

Lucija Kavčič je novinarka Demokracije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine