12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Gospa Jelena Aščić je globoko užalila Slovenke in Slovence

Gospa Jelena Aščić, je urednica oddaje Tednik, ki nam v svoji TV oddaji odkriva težave ljudi v Sloveniji, tudi tragedije posameznikov, družin in skuša v posameznih primerih celo pomagati ljudem v nesreči. Prispevki so angažirani kar je prav. Včasih so prispevki pristranski in le njen pogled na problem. Tudi to je sprejemljivo, kajti novinar mora biti angažiran! Da, veliko je krivic, nepravilnosti in prav je, da se išče ali pokaže na krivce. Žal pa na nacionalni televiziji, ki smo jo prisiljeni plačevati vsi, tudi tisti, ki tega ne želimo, vodstvo in del novinarjev, predvsem iz informativnega programa, v času popolne razdeljenosti Slovenk in Slovencev, ne zmore premisleka in kritične ocene delovanja politike za preteklih 30 let.

Dejstvo je, da je večino od 30 let Slovenije oblast v rokah levih oziroma levosredinskih vlad! Dejstvo je, da so v privatizacijskih (prihvatizaciji) poslih in s tem tudi pri krivicah za delavce, daleč pred vsemi člani ali simpatizerji bivše KP! Dejstvo je, da so si prav ti levi pomembneži, pred tem samoupravljavci, priredili zakonodajo po svoji meri in privatizirali uspešne dele prej državnih podjetij! Neprofitabilne dele teh podjetij so „poslali“ v stečaj in zaposlene na cesto! Torej stanje v državi je takšno kakršno je, zaradi delovanje levih oziroma levo sredinskih strank! Da, nujno je potrebna analiza dela in ukrepov vseh vlad do sedaj, da si nalijemo čistega vina in da bo nacionalna televizija nehala manipulirati kako slabo je v demokraciji!

Tvitt Jelene Ascic

Sedaj pa k sami gospe Aščić in njenemu twittu ob zadnji proslavi na Kongresnem trgu! Dovolila si je nedopustno in nas Slovenke in Slovence zmerjala, da smo pripravili program z turbofolk kulturo! Gospa Aščić! Sem Slovenec, vi niste (vsaj po priimku in mehkem ć ) ne in ne dovolim si takega šovinističnega izpada vas novinarke nacionalne televizije ali kateregakoli drugega novinarja, katerekoli tv hiše! Nedopustno je, da RTV SLO ne reagira! Ne dovolim si takih očitkov, ki kažejo na popolno nepoznavanje slovenske glasbe in so skrajno podcenjevalni do Slovenk in Slovencev. Zahtevam jasno opravičilo vas osebno, ostalo pa pričakujem od vodstva RTV SLO!

In sedaj na kratko o programu, da si Slovenke in Slovenci obudimo spomin o čem se je pelo na tej proslavi in zakaj sem ogorčen. Nastopali sta mladi, pevka in harmonikarka Irma in Tjaša Lesjak z narodno Kje so stezice, sledil je izjemen operni pevec Jože Vidic s pesmijo Gustava Ipavca Slovenec sem, nato je nastopila Ana Soklič z pesmijo Tu je moj dom avtorjev Krečiča, Misleja, Pirnata, sledil je Oto Pestner z njegovo prelepo pesmijo Ljubim te Slovenija dežela, nato bratje Smrtnik z narodno Videl dežele sem tuje, nato Darja Gajšek z kvartetom Pušeljc z Šarčevo pesmijo Lepa si Slovenija, sledil je Jure Počkaj z Pozdravom domovini avtorja Vilka Firsta, nato Mojca Bitenc Križaj z Avsenikovo Moj rodni kraj moj rodni dom, nato vokalna skupina Bassles z pesmijo Svobodno sonce avtorjev Klinarja , Velkavrha, Kristjana in Mateja Vidica, prelep večer proslave so zaključili Gašperji z Avsenikovo Slovenija od kod lepote tvoje in Oto Pestner z pesmijo Moja dežela. Proslava je imela v glasbenem delu prelepe melodije v izvedbi izvrstnih izvajalcev, vključno z policijskim orkestrom pod vodstvom dirigenta g. Nejca Bečana. Vsebina pesmi je bila izbrano primerno, skladno z svečanostjo trenutka z vsebino, prepoznavno vsakomur. Snovalci programa so ob vsem naredili še izjemno potezo z povabilom naših odličnih Korošcev. Nastopali so torej priznani umetniki-pevci, predstavniki petja klasičnih zvrsti kot tudi narodno zabavne glasbe. Izbor pesmi je bil narodno zaveden, vzpodbuden, predvsem v smislu opevanja lepot Slovenije, spremljan z prelepimi slikami na ozadju! Če se je gospa Aščić želela zgledovati s svojim komentarjem po ga. Svetlani Makarovič, ki je nekoč tako glasbo imenovala goveja muzika, (in s tem povedala veliko o sebi in zaverovanosti le v svoje delo), naredila veliko, neodpustljivo napako. Kot novinarka RTV SLO je povedala veliko o sebi in o RTV SLO. Mimogrede, glede na vse kar sta nam dala Vilko in Slavko Avsenik sem razočaran, da naši „kulturniki“ v preteklosti niso prepoznali vrednosti te glasbe za slovenski narod in tako nista dobila Prešernove nagrade. Vsekakor bi si jo zaslužila, veliko bolj kot nekateri „režimski umetniki“v preteklosti. In ob tem se najde ga. Aščić s svojim komentarjem. Spoštovani novinarji nacionalne televizije kam boste še padli!

 

Ljubljana30.6.2020 prim. Janez Remškar,dr. med.

Zadnje novice

Sorodne vsebine