17.2 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

Fajonizem ubija Slovenijo

Piše: Gregor Preac

Vstop v EU 2004, evro 2007, takojšnja finančna kriza 2008, digitalizacija komunikacij in medijev, kaos migracij od 2015, pandemija 2020 in že se Slovenija vrača v (medijsko, politično) državljansko vojno, totalno polarizacijo političnega prostora na povsem izključujoča se tabora. Imamo vrh posttravme socializma, ko se restavrirajo ZKS (SD), ZSMS (Levica) in SZDL (LMŠ, SAB, DeSUS)! Jugoslavija je EU, Beograd je Bruselj!

V notranje zadeve držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Balkana se na strani neosocialističnih sil vmešava zahod Evrope, kot da je dobil nove kolonije! Nekdanji belgijski premier in nekdanji vodja liberalne skupine ALDE (SMC, LMŠ, SAB) Guy Verhofstadt, ki je tudi glavni evrocentralist ter zagovornik unifikacije, migracij pa glavni jastreb proti Poljski in Madžarski, se vmešava še v notranje zadeve Slovenije. Ali Verhofstadt ne razume, da poskusi centralizma in unifikacije razbijajo tudi samo Belgijo, zvezo med Flamci in Valonci?

Sredi pandemije, ki se bo z novimi sevi po mnenju WHO razširila še v leto 2022, se Evropska komisija (Ursula von der Leyen) in največja stranka EPP (Manfred Weber), obe povsem pod nadzorom Nemčije, ukvarjata z izključevanjem Madžarske, Poljske, Orbána in njegovega Fidesza oziroma se CDU/CSU po 15 letih nepretrgane oblasti z Merklovo, 3 leta dlje od Hitlerja torej, po cenzuri družbenih medijev vrže še v čistke nemške policije, vojske, varnostne službe in celo v čistke nemškega političnega prostora.

Največji opozicijski stranki AfD bodo lahko organi pregona zaradi ustavne presoje in boja proti domnevnemu desnemu ekstremizmu zdaj nadzorovali vse komunikacije, sedeže, stike, člane in dokumente. Za zdaj so iz »Stasijeve” kontrole izvzeti samo poslanci AfD v zveznem parlamentu!

Je to vse posledica umiranja liberalizma, socialdemokracije (socializma, komunizma)? Z internacionalističnimi, globalističnimi dogmami, zablodami, z nasilnimi, utopičnimi projekti socialnega inženiringa (zadnji so množične migracije iz islama) so anahronizem digitalizaciji, robotizaciji, digitalnim valutam, multipolarnemu svetu s Kitajsko in z Rusijo!  Centralizem in unifikacija EU vidno odpovesta tudi pri pandemiji in cepivih!

Pojavi se Fajonova oziroma fanatični fajonizem, podprt in gnan tudi od centralističnih, unifikacijskih sil EU in njihovih medijev, kjer drugačno mnenje o problemu migracij, islama, pandemije nima prostora in kjer domoljubje in domoljub postaneta psovki.

Fajonizem se manifestira kot nedemokratičnost, nepluralizem, evrocentr(al)izem, birokratizacija, unifikacija, antipodjetništvo, cenzura medijev, novinarska neetika, enoumje, kvizlinštvo (otročje tožarjenje v Bruselj), antidomoljubje, jugofilstvo, balkanizacija, bruseljizacija, propagandizem, populizem, radikalizem, anarhizem, levi ekstremizem, antisemitizem (z uvozom islama), dogmatizem, indoktrinacija, sovraštvo do sosedov (Madžarska, Italija) in do drugače mislečih.

Fajonizem je tudi izključevanje, revolucionarni pohod na oblast (KUL), uporaba pandemije v boju za oblast (celo zloraba umrlih), notranje čistke (izključitev župana Rojca; podobno v SAB in v DeSUS), nezmožnost dialoga in nacionalne sprave, opravičevanje povojnih pobojev, revolucionarno nasilje (demonstracije v pandemiji, mazaštvo pročelij, podpora požiganju, ropanju, uničevanju kipov BLM).

Fajonizem je dvoličnost (promocija islama, a hkrati lažni boj za enakopravnost žensk), sovraštvo do vsega katoliškega, pripisovanje lastnega ekstremizma nasprotnikom, zloraba šol, učiteljev in mladih (spodbujanje demonstracij dijakov, Metelkova, Rog), spodkopavanje pravne države (migranti, zahteva za neplačilo kazni dijakov).

Je pandemija tako v Nemčiji kot v Sloveniji najprimernejši čas za neopazno likvidacijo evroskeptikov, suverenistov in domoljubov? Tudi parole somišljenikov SD in KUL so takšne: »Vesel božič, umazane živali! Smrt Janši! Smrt janšizmu! Pes, ki ga je potrebno likvidirati!« Služijo Fajonova, SD in KUL Bruslju za razbijanje Slovenije? Je fajonizem recept za razbijanje držav in narodov Evrope?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine